Thailandgek Twitter
Wie is er online?
Er zijn in totaal 5 gebruikers online :: 0 Geregistreerd, 0 verborgen en 5 gasten :: 1 bot

Geen

Het hoogste aantal gelijktijdige online gebruikers is 84. Dit aantal is bereikt op vr 30 maa 2018 - 22:48.
Hotels bij Agoda!

Hotels bij Agoda!
Direct Bevestigd.
Boek Pattaya Hotels
bij Agoda!

Auteursrechten

Creative Commons-Licentie

© 2019 Thailandgek.com

Rechten voorbehouden


Rivier promenade in Bangkok gaat door

Ga naar beneden

Rivier promenade in Bangkok gaat door

Bericht van Mireille op ma 29 mei 2017 - 8:45

BANGKOK:- In augustus wordt begonnen met het Chao Phraya Riverside Promenade Project, maakte de gemeente bekend. Dit ondanks grote tegenstand van de omwonenden.

Die zijn boos omdat het mega project grote, en waarschijnlijk negatieve, invloed heeft op de omgeving. Verder zijn ze niet blij met de timing van het project. Komende maand wordt een nieuwe wet op de waterwegen van kracht die dit soort projecten verbied. Alleen is de toestemming voor dit project al gegeven voor de wet van kracht wordt.

De nieuwe wet heet de Navigatie in Thaise Wateren Wet, en verbiedt grotendeels het bouwen van huizen, bedrijven en promenades langs de rivier. Niet alleen in Bangkok, maar in heel Thailand. Tegenstanders zeggen dat de promenade landjepik met de rivier speelt. De Chao Phraya moet smaller worden, de drainage wordt negatief beïnvloed en mensen worden gedwongen te verhuizen voor de nieuwbouw.

De gemeente zegt dat alle afdelingen al toestemming gegeven hebben. Het project gaat gewoon door. Er wordt nu een aanschrijving opengesteld voor aannemers. In augustus moet het werk een aanvang nemen. Er wordt 14 kilometer promenade aangelegd. Op die promenade komen een voet- en een fietspad, parken, recreatiegebieden en faciliteiten zoals wc’s fietsenstallingen en toegang voor gehandicapten.

Niet alle experts staan te juichen. Professor Sitang Pilailar van Kasetsart waarschuwt dat het project grote invloed kan hebben op de drainage gedurende het natte seizoen. Ze verwacht dat de overstromingen daardoor een stuk erger worden. Wie wel staan te juichen zijn advocaten. Dat komt omdat de lokale bewoners en bedrijven zich niet neerleggen bij de beslissing van de gemeente en aangekondigd om verschillende rechtszaken aan te gaan spannen.

Bron Bangkok Coconuts en Auke Boon
avatar
Mireille

Aantal berichten : 197
Registratiedatum : 28-04-15
Leeftijd : 43

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum