Thailandgek Twitter
Wie is er online?
Er zijn in totaal 7 gebruikers online :: 0 Geregistreerd, 0 verborgen en 7 gasten :: 1 bot

Geen

Het hoogste aantal gelijktijdige online gebruikers is 84. Dit aantal is bereikt op vr 30 maa 2018 - 22:48.
Hotels bij Agoda!

Hotels bij Agoda!
Direct Bevestigd.
Boek Pattaya Hotels
bij Agoda!

Auteursrechten

Creative Commons-Licentie

© 2019 Thailandgek.com

Rechten voorbehouden


Gevaren van dramatiseren medische procedures

Ga naar beneden

Gevaren van dramatiseren medische procedures

Bericht van lodewijk Kuis op zo 6 aug 2017 - 11:32

Het Rijksinstituut voor Emergency Medicine (NIEM) vraagt film- en dramaproducenten ervoor te zorgen dat in scènes met patiënten de correcte medische procedure wordt getoond en dat die niet wordt gedramatiseerd. Het risico bestaat dat de bevolking die voor zoete koek slikt en verwacht als ze zelf in de spreekkamer van de doker zit.

Voorbeeld: Wanneer familieleden van een patiënt geen lussen zien op een hartmonitor, schreeuwen ze moord en brand en nemen de arts kwalijk geen elektrische schokken te hebben gegeven, zoals in drama’s gebeurt. Maar in zulke gevallen is die behandeling niet nodig, zegt Karun Sriwatanaburapha, hoofd van de afdeling voorlichting van de NIEM.

Een lepel in de mond stoppen van een patiënt met stuiptrekkingen, zoals te zien is in tv-drama’s, kan tot ernstige verwondingen leiden en een drenkeling met het hoofd naar beneden op de schouder dragen is ook fout. Neerleggen, beademen en hartmassage geven is de correcte procedure.

_________________
Het laatste Thaise nieuws in het Nederlands. Een actief forum, excursies tips, lekkere recepten, Boeddhisme en nog veel meer.

Deze Thailand gek club is een belangrijke informatiebron voor uw toerische oriantatie in Thailand. Heel wat<br />Nederlanders kiezen voor Thailand als vakantiebestemming. Logisch,want Thailand is een land waarvan je gaat houden

avatar
lodewijk Kuis

Aantal berichten : 2348
Registratiedatum : 22-05-14
Leeftijd : 48

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum