Thailandgek Twitter
Wie is er online?
Er zijn in totaal 2 gebruikers online :: 0 Geregistreerd, 0 verborgen en 2 gasten :: 1 bot

Geen

Het hoogste aantal gelijktijdige online gebruikers is 84. Dit aantal is bereikt op vr 30 maa 2018 - 22:48.
Hotels bij Agoda!

Hotels bij Agoda!
Direct Bevestigd.
Boek Pattaya Hotels
bij Agoda!

Auteursrechten

Creative Commons-Licentie

© 2019 Thailandgek.com

Rechten voorbehouden


Overproductie doet de verkoopprijs van palmolie dalen

Ga naar beneden

Overproductie doet de verkoopprijs van palmolie dalen

Bericht van lodewijk Kuis op ma 14 aug 2017 - 11:02

Palmoliepitten worden na de oogst gekookt waardoor er een rode olie vrijkomt. De gedaalde prijs van palmoliepitten is niet veroorzaakt door marktmanipulatie, maar door een overaanbod, zegt Nuntawan Sakuntanaga het Department of Internal Trade (DIT) van het ministerie van Handel. In april nam het aanbod met 20,7 procent toe, in mei met 35,36 procent en in juni met 26,1 procent. De afgelopen twee maanden zakte de prijs van de vruchten van 5 naar 3 à 3,5 baht per kilo, bij productiekosten van 3,8 baht per kilo. Het ministerie is bang dat de prijs nog verder zal zakken.

Het DIT heeft aldus hoofd Nuntawan ‘diverse maatregelen’ genomen om de prijs te beteugelen. Die hebben betrekking op het beheer van het aanbod,  een maandelijks controle van de voorraden palmolie bij raffinaderijen, producenten van biodiesel, depots en groot- en detailhandelaren. Het ministerie van Energie is gevraagd de hoeveelheid palmolie in biodiesel te vergroten van B5 naar B7. Een subcommissie van het ministerie van Handel bevordert, ondersteund door Landbouw, de verbouw van pitten met een inhoud van tenminste 18 procent aan olie.

Tags: #palmolie #biobrandstof #palmpitten

_________________
Het laatste Thaise nieuws in het Nederlands. Een actief forum, excursies tips, lekkere recepten, Boeddhisme en nog veel meer.

Deze Thailand gek club is een belangrijke informatiebron voor uw toerische oriantatie in Thailand. Heel wat<br />Nederlanders kiezen voor Thailand als vakantiebestemming. Logisch,want Thailand is een land waarvan je gaat houden

avatar
lodewijk Kuis

Aantal berichten : 2346
Registratiedatum : 22-05-14
Leeftijd : 48

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum