Thailandgek Twitter
Wie is er online?
Er zijn in totaal 4 gebruikers online :: 0 Geregistreerd, 0 verborgen en 4 gasten :: 1 bot

Geen

Het hoogste aantal gelijktijdige online gebruikers is 84. Dit aantal is bereikt op vr 30 maa 2018 - 22:48.
Hotels bij Agoda!

Hotels bij Agoda!
Direct Bevestigd.
Boek Pattaya Hotels
bij Agoda!

Auteursrechten

Creative Commons-Licentie

© 2018 Thailandgek.com

Rechten voorbehouden


Thaise meisjes in de rij om gratis anticonceptie te krijgen

Ga naar beneden

Thaise meisjes in de rij om gratis anticonceptie te krijgen

Bericht van lodewijk Kuis op wo 27 sep 2017 - 10:16

Directeur Kittipong Saejeng van het Bureau of Reproductive Health dringt er bij jonge meiden op aan een spiraaltje te laten plaatsen ter voorkoming van ongewenste zwangerschap (voor een jaar of 3/5 effectief). Dat kan gratis in overheidsziekenhuizen in het hele land voor meiden van 10 tot 19 jaar. Kittipong zei dit gisteren op een conferentie ter gelegenheid van World Contraceptive Day.

Thailand heeft momenteel te maken met een daling van het aantal geboortes. Gevreesd wordt voor een tekort aan arbeidskrachten in de toekomst. Het aantal geboortes is gezakt van 1 miljoen dertig jaar geleden naar 700.000. Maar daarvan zijn 100.000 van moeders die jonger zijn dan 20 jaar.

Kittipong vindt dat zorgelijk want tienerzwangerschappen kunnen leiden tot sociale problemen zoals in de steek gelaten kinderen, die onder armzalige omstandigheden opgroeien en onderwijskansen missen.

Sinds juli vorig jaar schrijft de Adolescent Pregnancy Prevention wet welzijns- en onderwijsprogramma’s voor, gericht op zwangere tieners en zij die het risico lopen zwanger te geraken. Voor scholen is een vak seksuele studies voorgeschreven en de welzijnsvoorzieningen voor tienermoeders zijn uitgebreid.

Tags: #zwangerschap #moeder #spiraaltje

_________________
Het laatste Thaise nieuws in het Nederlands. Een actief forum, excursies tips, lekkere recepten, Boeddhisme en nog veel meer.

Deze Thailand gek club is een belangrijke informatiebron voor uw toerische oriantatie in Thailand. Heel wat<br />Nederlanders kiezen voor Thailand als vakantiebestemming. Logisch,want Thailand is een land waarvan je gaat houden

avatar
lodewijk Kuis

Aantal berichten : 2340
Registratiedatum : 22-05-14
Leeftijd : 48

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum