Thailandgek Twitter
Wie is er online?
Er zijn in totaal 10 gebruikers online :: 0 Geregistreerd, 0 verborgen en 10 gasten

Geen

Het hoogste aantal gelijktijdige online gebruikers is 84. Dit aantal is bereikt op vr 30 maa 2018 - 22:48.
Hotels bij Agoda!

Hotels bij Agoda!
Direct Bevestigd.
Boek Pattaya Hotels
bij Agoda!

Auteursrechten

Creative Commons-Licentie

© 2018 Thailandgek.com

Rechten voorbehouden


Opgegraven kanonnen halen de zondagskrant van Bangkok Post

Ga naar beneden

Opgegraven kanonnen halen de zondagskrant van Bangkok Post

Bericht van lodewijk Kuis op zo 12 nov 2017 - 4:52


Een foto van de klassieke kanonnen, die zijn opgegraven op het terrein van het Naval Engineering Command (NEC). Vermoed wordt dat ze bij veel gevechten in de Thonburi (1767-1782) en Rattanakosin (1782-1932) periode zijn gebruikt.

‘De kanonnen worden beschouwd als oorlogsveteranen die de natie hebben gediend en ze moeten geëerd worden in een religieuze ceremonie’, zegt schout bij nacht Samai Chai-in, hoofd van de NEC. Het heeft een jaar geduurd om de geschiedenis van de twaalf kanonnen te achterhalen voordat het eerste kon worden bloot gelegd. Dat gebeurde bij toeval dankzij een bouwproject. Daarna werden de andere ontdekt. De wapens gaan tentoongesteld worden in een museum van de NEC.

De grootste meet 10 meter en heeft een loop met een diameter van 25 cm. Vermoedelijk is die gemaakt in Engeland en tijdens het begin van de #Rattanakosin periode gekocht. Een ander is middelgroot en komt vermoedelijk uit Frankrijk, waar die gebruikt is toen Napoleon over het land heerste. Het zou kunnen dat die door de Engelsen is buit gemaakt en later verkocht naar Thailand. Acht van de twaalf bronzen kanonnen zijn vermoedelijk tijdens de Thonburi periode door Thai gegoten. In die periode is veel strijd gevoerd.

_________________
Het laatste Thaise nieuws in het Nederlands. Een actief forum, excursies tips, lekkere recepten, Boeddhisme en nog veel meer.

Deze Thailand gek club is een belangrijke informatiebron voor uw toerische oriantatie in Thailand. Heel wat<br />Nederlanders kiezen voor Thailand als vakantiebestemming. Logisch,want Thailand is een land waarvan je gaat houden

avatar
lodewijk Kuis

Aantal berichten : 2342
Registratiedatum : 22-05-14
Leeftijd : 48

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum