Thailandgek Twitter
Wie is er online?
Er zijn in totaal 8 gebruikers online :: 0 Geregistreerd, 0 verborgen en 8 gasten :: 1 bot

Geen

Het hoogste aantal gelijktijdige online gebruikers is 84. Dit aantal is bereikt op vr 30 maa 2018 - 22:48.
Hotels bij Agoda!

Hotels bij Agoda!
Direct Bevestigd.
Boek Pattaya Hotels
bij Agoda!

Auteursrechten

Creative Commons-Licentie

© 2018 Thailandgek.com

Rechten voorbehouden


Huiselijk geweld is in Thailand een gezinsprobleem

Ga naar beneden

Huiselijk geweld is in Thailand een gezinsprobleem

Bericht van lodewijk Kuis op vr 24 nov 2017 - 10:30

Huishoudelijk geweld kan door kinderen in hun latere leven worden overgenomen, wanneer ze in hun jeugd getuige zijn geweest van geweld van hun ouders, zegt de Women and Men Progressive Movement. Angkana Inthasa zegt dat het probleem niet als triviaal mag worden weggewuifd, ze vindt dat de regering tussenbeide moet komen en helpen om het geweld te beteugelen. Volgens haar zijn zelfs veel vrouwen om het leven gekomen bij huiselijk geweld.

De stichting krijgt veel klachten. Vorig jaar heeft de stichting 466 berichten verzameld over huiselijk geweld in Thailand. In 70 procent waren vrouwen het slachtoffer. Volgens Angkana verzetten vrouwen zich zelden tegen een partner die hen mishandelt. Het probleem is diep geworteld in de samenleving en vereist een mentaliteitsverandering bij mannen, die het acceptabel vinden om vrouwen fysiek en emotioneel te misbruiken.

Angkana roept de regering op om maatregelen voor directe hulpverlening te nemen en een voorlichtingscampagne over sekse gelijkheid te beginnen. De bevolking moet stoppen huiselijk geweld te zien als ‘andermans probleem’. De stichting voert zelf al een campagne met als motto ‘The Home Is Not A Boxing Ring’ (foto Pornprom Satrabhaya).


Santana op z'n Thais erg leeuk

Tags: #Huiselijk-geweld #kinderen #vrouwen

_________________
Het laatste Thaise nieuws in het Nederlands. Een actief forum, excursies tips, lekkere recepten, Boeddhisme en nog veel meer.

Deze Thailand gek club is een belangrijke informatiebron voor uw toerische oriantatie in Thailand. Heel wat<br />Nederlanders kiezen voor Thailand als vakantiebestemming. Logisch,want Thailand is een land waarvan je gaat houden

avatar
lodewijk Kuis

Aantal berichten : 2342
Registratiedatum : 22-05-14
Leeftijd : 48

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum