Thailandgek Twitter
Wie is er online?
Er zijn in totaal 6 gebruikers online :: 0 Geregistreerd, 0 verborgen en 6 gasten :: 1 bot

Geen

Het hoogste aantal gelijktijdige online gebruikers is 84. Dit aantal is bereikt op vr 30 maa 2018 - 22:48.
Hotels bij Agoda!

Hotels bij Agoda!
Direct Bevestigd.
Boek Pattaya Hotels
bij Agoda!

Auteursrechten

Creative Commons-Licentie

© 2018 Thailandgek.com

Rechten voorbehouden


Mogelijk miltvuur na het eten van geitenvlees

Ga naar beneden

Mogelijk miltvuur na het eten van geitenvlees

Bericht van Little Thai princess op di 28 nov 2017 - 9:10

Drie dorpelingen in Tak hebben na het eten van geitenvlees symptomen ontwikkeld die duiden op anthrax (miltvuur). Het wachten op de resultaten van een onderzoek om te bepalen of de dieren inderdaad besmet waren. Dertig dorpelingen consumeerden het vlees, ze hebben zich uit voorzorg laten behandelen in een lokaal gezondheidscentrum.

Dokter Thawatchai dringt er bij mensen op aan alleen gekookt vlees te consumeren en geen dieren te eten die op mysterieuze wijze waren gestorven. Iedereen die miltvuurachtige symptomen ontwikkelt, moet zo snel mogelijk een arts raadplegen.

Terwijl sommige berichten suggereerden dat het vlees uit een ander land kwam, vertelde een dorpsbewoner tegen de verslaggever van de Nation, dat iemand vijf of zes dode geiten in het dorp had achtergelaten. De bewoners zouden het vlees gedeeld hebben.

Anthrax is een zeldzame maar ernstige ziekte veroorzaakt door de bacterie Bacillus anthracis die vooral van invloed is op grazende dieren. Mensen kunnen besmet raken door direct of indirect contact met zieke dieren, door een open wond, consumptie van het vlees of het inademen van sporen.

De symptomen kunnen variëren van huidzweren tot braken en shock, afhankelijk van hoe de persoon is geïnfecteerd. Een snelle behandeling met antibiotica kan de meeste miltvuurinfecties genezen.

Informatie en bron:
Foto’s: The Nation
Content: Olleke Bolleke
Bron: The Nation


Tags: #miltvuur #anthrax

_________________
อารมณ์ขันคือสัญชาตญาณในการล้อเล่นกับความเจ็บปวด.
Humor is het medicijn om je pijn dragelijk te maken.

                              
avatar
Little Thai princess

Aantal berichten : 629
Registratiedatum : 23-12-13

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Mogelijk miltvuur na het eten van geitenvlees

Bericht van lodewijk Kuis op wo 29 nov 2017 - 10:48

Een van de drie patiënten die in het ziekenhuis van Mae Sot (Tak) worden behandeld aan symptomen die op anthrax (miltvuur) duiden, blijkt de ziekte inderdaad te hebben opgelopen, zegt permanent secretaris Jesada van het ministerie van Volksgezondheid. Een andere is negatief getest. Van de derde patiënt zijn de testresultaten nog niet bekend.

De patiënten hadden evenals tal van andere dorpelingen geitenvlees gegeten, waarna ze last kregen van rode pukkels. Vermoedelijk zijn de geiten uit Myanmar gesmokkeld. De invoer van geiten(vlees) is tijdelijk verboden.

700 geiten die in Ban Mae Kon Ken in quarantaine waren geplaatst en onderzocht, bleken niet te zijn besmet. 25 personen in het dorp worden tot dinsdag in de gaten gehouden.


We sluiten de dag af met een grappig nummer van een Thaise Santana uit de oude doos oi b.m.: sao pump

_________________
Het laatste Thaise nieuws in het Nederlands. Een actief forum, excursies tips, lekkere recepten, Boeddhisme en nog veel meer.

Deze Thailand gek club is een belangrijke informatiebron voor uw toerische oriantatie in Thailand. Heel wat<br />Nederlanders kiezen voor Thailand als vakantiebestemming. Logisch,want Thailand is een land waarvan je gaat houden

avatar
lodewijk Kuis

Aantal berichten : 2342
Registratiedatum : 22-05-14
Leeftijd : 48

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum