Thailandgek Twitter
Wie is er online?
Er zijn in totaal 4 gebruikers online :: 0 Geregistreerd, 0 verborgen en 4 gasten :: 1 bot

Geen

Het hoogste aantal gelijktijdige online gebruikers is 84. Dit aantal is bereikt op vr 30 maa 2018 - 22:48.
Hotels bij Agoda!

Hotels bij Agoda!
Direct Bevestigd.
Boek Pattaya Hotels
bij Agoda!

Auteursrechten

Creative Commons-Licentie

© 2018 Thailandgek.com

Rechten voorbehouden


Erik Kuijpers aka Prajak: Dagje krant; voer voor politici ?

Ga naar beneden

Erik Kuijpers aka Prajak: Dagje krant; voer voor politici ?

Bericht van khunrob op vr 26 jul 2013 - 20:45

dinsdag 07 mei 2013 @ 05:30

Zomaar een dagje kranten, Engelstalig, bij de koffie, willekeurig gepakt.

650 honden gered van de kookpotten. In de provincie Sakon Nakhon worden 650 honden in beslag genomen. In een bos in het district Kusuman en dat ligt nabij de hoofdweg nummer 22 tussen de steden Sakon Nakhon en Nakhon Phanom. Honden gepropt in grote kooien en in slechte conditie, gewond, uitgeput. De dieren gaan naar een opvang in de naburige provincie. De daders zijn gevlucht en lassen misschien al nieuwe kooien om daarna op jacht te gaan naar Fikkie.....

Brommers in de fik

Op Phuket zijn in korte tijd 34 brommers in de hens gegaan. De politie staat voor een raadsel want slechts in een paar gevallen blijkt het te gaan om wraak in een persoonlijke zaak. Maar er is ook een meneer opgepakt die gewoon boos was omdat zijn lief er met een andere vandoor is gegaan. Tja, en daarna heeft ie maar fikkie gestookt..... Nee, niet de Fikkie uit het vorige onderwerp.... De snuifkleuter. Moeder vond het nodig haar zoon van drie te laten snuiven aan ketamine. Ik heb geen idee wat dat is maar het schijnt niet best te zijn en helemaal niet voor kleuters. Gelukkig was ze zo stom dat te filmen en op You Tube te zetten. De zoon is uit huis geplaatst en moeder mocht wat komen uitleggen. Dat heeft ze gedaan: ze verdient haar brood in het nachtelijk uitgaansleven en kan daardoor niet goed voor haar kind zorgen. Dus was het snuiven misschien om junior rustig in slaap te krijgen ? Ik weet het, ik weet het, valium heeft ook bijwerkingen.....

Het diepe zuiden.

Dat is een dagelijkse ergernis voor mensen die rustig in dit land willen wonen. Dagelijks doden. Daarover zou iemand best eens een uitgebreid hoofdstuk kunnen maken. Snoepjes In dat zelfde diepe zuiden is weer eens een grote vangst gedaan: 2 mannen die verdacht worden van het transport van pilletjes, amfetamine, ter waarde van 23 miljoen baht. Gelukkig voor hen lagen er ‘maar’ 94.000 pilletjes in hun auto. Toch zouden ze zo maar jaren achter de tralies kunnen verdwijnen als ze niet de juiste.... jawel !

Illegale houtkap

De World Heritage Commission heeft Thailand uitleg gevraagd over illegale houtkap in het Dong Phayayen – Khao Yai bosgebied. Dit bos is groot 6.150 km2 en is verspreid over 6 provincies, ruwweg Saraburi tot en met Buriram. De illegale houtkappers schrikken er niet voor terug de slecht bewapende parkrangers dood te schieten. Er is ogenschijnlijk zo veel geld te verdienen met deze houtkap dat men een kogel voor lief neemt.... Is er dan geen goed nieuws ?

Jazeker !

Er is een kentering gaande in de veiligheid van het schoolvervoer. Na een ernstig ongeval waarbij een kleuter werd vergeten in de bus en het kind aan de hitte bezweek (de bus was potdicht afgeloten) en na enkele verkeersongevallen waarbij schoolbussen betrokken waren en kinderen niet bleken vastgeriemd (indachtig de ‘prop maar vol’ methode) wordt hier en daar extra toezicht gegeven. Het zal je kind maar wezen ! Maar ‘hier en daar’ en vooral ‘hoe lang’ zijn begrippen die erg rekbaar zijn. Aandacht van de politiek Natuurlijk heeft dit de ernstige en onverdeelde aandacht van de politiek. Toch ? Wat moeten die anders doen de hele dag ?

Nou, lees de kranten maar. De ene ‘defamation lawsuit’ na de andere en dan hebben we het maar niet over een zeker artikel uit de grondwet, ik zal het woord maar niet laten vallen. Ja, dat houdt ze druk bezig, die pluchezitters. Vooruit, dit is Thailand, en waar is het anders, beter misschien ?Re:
Joost-Buriram 
dinsdag 07 mei 2013 @ 09:40
# 3
reactie

Dat het op het gerechtshof druk is weet ik, want mijn vrouw moet veel overwerken, soms ook op zaterdag. Maar dat over de controle van de helmpjes is hier maar gedeeltelijk waar, ze staan hier ook met een man of tien van negen tot twaalf uur in de ochtend, meestal op dezelfde plaats en  er staat dikwijls een hele rij om de bekeuring te betalen. Maar hier komen ze smiddags tussen een en vijf echt niet terug, dan is het te warm voor de heren en zie je ze niet meer buiten de auto of politiebureau.


Vond je het schrijven van Erik Kuijpers aka Prajak interessant? Lees dit dan ook:

 1. Hoezo, pillen kopen op internet ?
 2. Welkom valide klant ! Zeer vereerd !
 3. Fysiotherapie in 'mijn' perifeer Thailand
 4. Fluitflip !
 5. Stroomtergende 'kwaliteits'rommel
 6. Het tuinfront op herriepad
avatar
khunrob
Admin

Aantal berichten : 1939
Registratiedatum : 24-07-13
Leeftijd : 62

http://khunrob.blogspot.nl

Terug naar boven Ga naar beneden

De strijd tegen stropers, houthakkers van beschermde bomen

Bericht van lodewijk Kuis op di 30 mei 2017 - 9:07

Erik Kuijpers aka Prajak schreef:dinsdag 07 mei 2013 @ 05:30

Illegale houtkap

De World Heritage Commission heeft Thailand uitleg gevraagd over illegale houtkap in het Dong Phayayen – Khao Yai bosgebied. Dit bos is groot 6.150 km2 en is verspreid over 6 provincies, ruwweg Saraburi tot en met Buriram. De illegale houtkappers schrikken er niet voor terug de slecht bewapende parkrangers dood te schieten. Er is ogenschijnlijk zo veel geld te verdienen met deze houtkap dat men een kogel voor lief neemt....

De strijd tegen stropers, houthakkers van beschermde bomen en illegaal grondbezit wordt gevoerd door dagelijks satellietbeelden van de parken te maken. Illegale houtkap en illegaal grondgebruik zijn vooral in de dertien noordelijke provincies een probleem.

In het Noorden wordt ook geëxperimenteerd met micro-camera’s in bomen om illegale houthakkers te betrappen. De plannen van de DNP zijn gisteren bekend gemaakt op een seminar, getiteld Digital Technology and Innovation for National Park Management.

In de nationale parken Thap Lan (Prachin Buri) en Khao Yai (Nakhon Ratchasima) vormt de kap van rosewood een probleem waarover Unesco haar zorgen heeft geuit.

_________________
Het laatste Thaise nieuws in het Nederlands. Een actief forum, excursies tips, lekkere recepten, Boeddhisme en nog veel meer.

Deze Thailand gek club is een belangrijke informatiebron voor uw toerische oriantatie in Thailand. Heel wat<br />Nederlanders kiezen voor Thailand als vakantiebestemming. Logisch,want Thailand is een land waarvan je gaat houden.<br />het mooier.

avatar
lodewijk Kuis

Aantal berichten : 2088
Registratiedatum : 22-05-14
Leeftijd : 47

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum