Thailandgek Twitter
Wie is er online?
Er zijn in totaal 5 gebruikers online :: 0 Geregistreerd, 0 verborgen en 5 gasten :: 2 bots

Geen

Het hoogste aantal gelijktijdige online gebruikers is 84. Dit aantal is bereikt op vr 30 maa 2018 - 22:48.
Hotels bij Agoda!

Hotels bij Agoda!
Direct Bevestigd.
Boek Pattaya Hotels
bij Agoda!

Auteursrechten

Creative Commons-Licentie

© 2018 Thailandgek.com

Rechten voorbehouden


Proberen om Bangkok "loopbaar" te maken

Ga naar beneden

Proberen om Bangkok "loopbaar" te maken

Bericht van lodewijk Kuis op ma 22 jan 2018 - 9:24

Door van Bangkok een ‘loopbare stad’ te maken, waarin mensen lopend, fietsend of met het openbaar vervoer reizen, leidt dit tot vergroting van het welzijn van de stedelijke bevolking. Dit betoogde Pornsan Vichienpradit, adjunct-directeur van het Urban and Design and Development Centre, tijdens de recente paneldiscussie Liveable City, Thailand 4.0 of 0.4?, georganiseerd door Greenpeace.

Pornsap vertelde dat het Good Walk project van zijn organisatie tot doel heeft de bevolking te informeren over de voordelen van lopen en haar te stimuleren minder gebruik van de auto te maken. ‘Fietsen en lopen dragen bij aan onze gezondheid. Ze kunnen het risico van overgewicht met 10 procent reduceren en helpen de luchtvervuiling te verminderen.’

Good Walk doet onderzoek naar de loopbaarheid van gebieden in Bangkok. Ze beoordeelt verschillende factoren zoals veiligheid, gemak en de beschikbaarheid van activiteiten. De autoriteiten kunnen van die gegevens gebruik maken bij het opstellen van full-scale ontwikkelingsplannen.

De lijst van Good Walk districten wordt aangevoerd door Ban Rak met een score van 59 uit 100, gevolgd door Pathumwan. Bij de 963 beoordeelde wegen staat Ratchawong op plaats 1 met een score van 33.

Pornsan stelt Kopenhagen en Warschau ten voorbeeld. Als enkele plaatsen in Bangkok naar die steden gemodelleerd worden, zou dat meer economische mogelijkheden bieden en de lokale economie stimuleren.

Kungwan Laovirojjanakul, mede-oprichter van de Khon Kaen Think Tank, wiens bedrijf bussen exploiteert die naast de stad van de stad staan, benadrukte de noodzaak om reizen met het openbaar vervoer efficiënter te maken om mensen aan te moedigenhun auto te laten staan.

Note:  Mr Kungwan heeft een 'denktank' en een busbedrijf. Wat gebruikt hij? Bus of zijn eigen auto ?

Tags: #bus #lopen #bangkok
Bron en foto Bangkok Post

_________________
Het laatste Thaise nieuws in het Nederlands. Een actief forum, excursies tips, lekkere recepten, Boeddhisme en nog veel meer.

Deze Thailand gek club is een belangrijke informatiebron voor uw toerische oriantatie in Thailand. Heel wat<br />Nederlanders kiezen voor Thailand als vakantiebestemming. Logisch,want Thailand is een land waarvan je gaat houden

avatar
lodewijk Kuis

Aantal berichten : 2340
Registratiedatum : 22-05-14
Leeftijd : 48

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum