Thailandgek Twitter
Wie is er online?
Er zijn in totaal 6 gebruikers online :: 0 Geregistreerd, 0 verborgen en 6 gasten :: 1 bot

Geen

Het hoogste aantal gelijktijdige online gebruikers is 66. Dit aantal is bereikt op vr 5 mei 2017 - 21:11.
Hotels bij Agoda!

Hotels bij Agoda!
Direct Bevestigd.
Boek Pattaya Hotels
bij Agoda!

Auteursrechten

Creative Commons-Licentie

© 2018 Thailandgek.com

Rechten voorbehouden

Smokey season in Noord Thailand

Reageren

Go down

Smokey season in Noord Thailand

Bericht van lodewijk Kuis op di 13 feb 2018 - 15:52

Dat is nu echt moelijk, boeren ervan te overtuigen dat ze beter hun oogstresten en akkers beplant met suikerriet niet in brand kunnen steken, want de branden veroorzaken een verstikkende smog, die een gevaar vormt voor de volksgezondheid door de aanwezigheid van fijn stof (PM10). [De suikerriet wordt in brand gestoken, zodat schone stengels die meer opbrengen, aan de suikerfabrieken kunnen worden geleverd].

In de provincie Tak hebben dorpelingen lak aan het verbrandingsverbod. De brandweer had een uur nodig om een brand op een akker van 10 rai te blussen. Het verbod is uitgevaardigd door de gouverneur als deel van de ’60 dangerous days’ campagne van 10 februari tot 1 maart, die tot doel heeft een eind te maken aan de smog. De gouverneur heeft de politie opgedragen de weerbarstige boeren te arresteren.

De zogeheten slash and burn methode heeft het risico dat het vuur van de akkers overslaat naar bossen, wat een gevaarlijke situatie oplevert en de luchtverontreiniging verergert. In dat geval worden de boeren niet alleen vervolgd voor overtreding van het verbod, maar ook voor het veroorzaken van een bosbrand. Daarop staan straffen van 2 tot 15 jaar en/of een boete van maximaal 150.000 baht.

De draconische maatregel beoogt het aantal hot spots met branden vergeleken met vorig jaar te halveren. Andere noordelijke provincies, zoals Phayao en Lampang, voeren ook het 60-dagen beleid. In Phetchabun klagen dorpelingen over ‘zwart stof’, veroorzaakt door het verbranden van suikerriet. De NCPO houdt de zaak scherp in de gaten.


#smokey #season #chiang-mai

_________________
Het laatste Thaise nieuws in het Nederlands. Een actief forum, excursies tips, lekkere recepten, Boeddhisme en nog veel meer.

Deze Thailand gek club is een belangrijke informatiebron voor uw toerische oriantatie in Thailand. Heel wat<br />Nederlanders kiezen voor Thailand als vakantiebestemming. Logisch,want Thailand is een land waarvan je gaat houden.<br />het mooier.

avatar
lodewijk Kuis

Aantal berichten : 1958
Registratiedatum : 22-05-14
Leeftijd : 47

Terug naar boven Go down

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag reacties plaatsen in dit subforum