Thailandgek Twitter
Wie is er online?
Er zijn in totaal 4 gebruikers online :: 0 Geregistreerd, 0 verborgen en 4 gasten :: 2 bots

Geen

Het hoogste aantal gelijktijdige online gebruikers is 84. Dit aantal is bereikt op vr 30 maa 2018 - 22:48.
Hotels bij Agoda!

Hotels bij Agoda!
Direct Bevestigd.
Boek Pattaya Hotels
bij Agoda!

Auteursrechten

Creative Commons-Licentie

© 2018 Thailandgek.com

Rechten voorbehouden


Toeristische gidsen slachtoffer van Chinese touroperator

Ga naar beneden

Toeristische gidsen slachtoffer van Chinese touroperator

Bericht van lodewijk Kuis op za 21 apr 2018 - 7:48

Leden van de Lanna Tourist Guide Association hebben gisteren het ministerie van Toerisme gevraagd tussenbeide te komen nadat ze zijn opgelicht door een Chinese operator. Ze betaalden bij vooruitbetaling geld voor uitgaven, maar kregen het nooit terug. De vereniging vraagt het ministerie haar leden soepel tegemoet te treden, omdat ze beschuldigd kunnen worden van overtreding van een wet die een gezamenlijke bedrijfsvoering verbiedt.

(foto van Tawatchai Kemgumnerd)
Twintig tourgidsen zijn door de Chinese partner opgelicht voor een bedrag van 3 miljoen baht. Het bedrijf vroeg hen om de vooruitbetaling terwijl ze Chinese toeristen om Chiang Mai rondleidden en beloofde het geld later terug te betalen.

De wet verbiedt gidsen geld te betalen of voordelen te bieden aan reisagenten of anderen. ‘Maar deze gidsen moesten het uit noodzaak doen’, zegt voorzitter Manop Sae-Chia. ‘Vooruitbetalingen zijn al tien jaar een probleem dat het lokale toerisme plaagt. Chinese bedrijven verkopen doorgaans goedkope tourpakketten en vragen tourgidsen andere rekeningen te betalen van kosten die hier worden gemaakt.’

De gidsen werkten voorheen zonder problemen met de Chinese operator, maar in maart van dit jaar kondigde het bedrijf aan dicht te gaan en de schuld niet te kunnen vereffenen. Hoofd Anan van het Tourism Department kan niet verzekeren dat de gidsen vrijuit gaan, want er is al aangifte gedaan bij de politie.

#Chinese #toeristen

_________________
Het laatste Thaise nieuws in het Nederlands. Een actief forum, excursies tips, lekkere recepten, Boeddhisme en nog veel meer.

Deze Thailand gek club is een belangrijke informatiebron voor uw toerische oriantatie in Thailand. Heel wat<br />Nederlanders kiezen voor Thailand als vakantiebestemming. Logisch,want Thailand is een land waarvan je gaat houden

avatar
lodewijk Kuis

Aantal berichten : 2340
Registratiedatum : 22-05-14
Leeftijd : 48

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum