Thailandgek Twitter
Wie is er online?
Er zijn in totaal 6 gebruikers online :: 0 Geregistreerd, 0 verborgen en 6 gasten :: 2 bots

Geen

Het hoogste aantal gelijktijdige online gebruikers is 84. Dit aantal is bereikt op vr 30 maa 2018 - 22:48.
Hotels bij Agoda!

Hotels bij Agoda!
Direct Bevestigd.
Boek Pattaya Hotels
bij Agoda!

Auteursrechten

Creative Commons-Licentie

© 2018 Thailandgek.com

Rechten voorbehouden


Helikopter inzetten in Bangkok bij medisch hulpverlening

Ga naar beneden

Helikopter inzetten in Bangkok bij medisch hulpverlening

Bericht van lodewijk Kuis op zo 13 mei 2018 - 11:30


Klaar voor actie: directeur-generaal van de Europese Commissie voor mobiliteit en transport Henrik Hololei inspecteert Helicopter Emergency Medical Services op het dak van het ziekenhuis in Bangkok afgelopen vrijdag.

De Civil Aviation Authority of Thailand (CAAT) en het National Institute for Emergency Medicine (NIEM) bundelen de krachten om medisch hulpverlening sneller beschikbaar te maken worden door het inzetten van een helikopter.

Thans beperkt de wet het aantal plaatsen waar helikopters mogen landen, ze bevat geen uitzonderingen voor medische dienstverlening. De CAAT streeft ook naar directe routes naar plaatsen waar hulp nodig is in plaats van de routes die zijn vastgesteld door Aeronautical Radio of Thailand.

De NIEM wijst erop dat helikopters patiënten drie- tot vijfmaal sneller kunnen bereiken dan ambulances. Thans worden de heli’s alleen in urgente gevallen ingezet bij patiënten die gewond zijn geraakt op eilanden en onmiddellijke medische zorg nodig hebben van ziekenhuizen op het vasteland.

Bangkok Hospital is thans de enige medische organisatie die medische zorg via de lucht verleent. Het ziekenhuis beschikt over twee helikopters. Gemiddeld maakt elk toestel 10 tot 15 trips per maand. HEMS (Helicopter Emergency Medical Services) kan momenteel in Thailand moeilijk worden verleend wegens de hoge kosten, de wetgeving en het tekort aan getraind personeel. CAAT-directeur Chula hoopt dat de wijzigingen meer operators stimuleert het luchttuim te kiezen. Het parlement buigt zich thans over wijziging van de Air Navigation Act en de CAAT Emergency Decree.

De samenwerking tussen CAAT en NIEM kwam vrijdag ter sprake op een conferentie. EU directeur-generaal mobiliteit en transport zei dat de ontwikkelingen een noodzakelijke maatregel zijn om de mortaliteit van verkeersongelukken terug te dringen.

#ziekenhuis #helikopter

_________________
Het laatste Thaise nieuws in het Nederlands. Een actief forum, excursies tips, lekkere recepten, Boeddhisme en nog veel meer.

Deze Thailand gek club is een belangrijke informatiebron voor uw toerische oriantatie in Thailand. Heel wat<br />Nederlanders kiezen voor Thailand als vakantiebestemming. Logisch,want Thailand is een land waarvan je gaat houden

avatar
lodewijk Kuis

Aantal berichten : 2342
Registratiedatum : 22-05-14
Leeftijd : 48

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum