Thailandgek Twitter
Wie is er online?
Er zijn in totaal 7 gebruikers online :: 0 Geregistreerd, 0 verborgen en 7 gasten

Geen

Het hoogste aantal gelijktijdige online gebruikers is 84. Dit aantal is bereikt op vr 30 maa 2018 - 22:48.
Hotels bij Agoda!

Hotels bij Agoda!
Direct Bevestigd.
Boek Pattaya Hotels
bij Agoda!

Auteursrechten

Creative Commons-Licentie

© 2018 Thailandgek.com

Rechten voorbehouden


THAILAND: Het regenseizoen is nu begonnen

Ga naar beneden

THAILAND: Het regenseizoen is nu begonnen

Bericht van lodewijk Kuis op di 29 mei 2018 - 9:09

Nieuws van de website over het officiële begin van het regenseizoen. Van midden juni tot midden juli wordt op sommige plaatsen minder regenval verwacht waardoor de landbouw in gebieden die niet geïrrigeerd worden, gedupeerd kan worden.

Het Royal Irrigation Department (RID) houdt het waterniveau in het Noordoosten scherp in de gaten, met name in provincies die dienen als opslagplaats voor water. De regio heeft thans te maken met een voortdurende regenval. Vooral in juli zet het RID alle zeilen bij want dan valt 20 procent meer regen.

Volgens de huidige schattingen loopt de provincie Ubon Ratchathani het meeste risico op rivieren die buiten hun oevers treden, en overstromingen. Vooral het waterpeil in de drie rivieren van het Noordoosten, Chi, Moon en Phong, dient nauwkeurig te worden gevolgd en gereguleerd, zegt RID directeur-generaal Tongplew.

Het waterpeil in de twee grote waterreservoirs Ubonrat en Lampao en in de middelgrote reservoirs heeft de verwachte hoogte. Het Huay Siew reservoir in Khon Kaen staat voor 80 procen vol en is beheersbaar. De rivier Chi kan meer water absorberen.

Het 6th Irrigation Office heeft opdracht gegeven op kwetsbare locaties waterpompen te installeren en waarschuwingsvlaggen te plaatsen. In tambon Khon Chai Pattana (Kalasin) maken bewoners zich zorgen over de sterke erosie van de oevers van de Chi. Ze vragen de autoriteiten, die er al vijf maanden niets aan doen, actie te ondernemen

#regen # regenseizoen

_________________
Het laatste Thaise nieuws in het Nederlands. Een actief forum, excursies tips, lekkere recepten, Boeddhisme en nog veel meer.

Deze Thailand gek club is een belangrijke informatiebron voor uw toerische oriantatie in Thailand. Heel wat<br />Nederlanders kiezen voor Thailand als vakantiebestemming. Logisch,want Thailand is een land waarvan je gaat houden

avatar
lodewijk Kuis

Aantal berichten : 2340
Registratiedatum : 22-05-14
Leeftijd : 48

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum