Thailandgek Twitter
Wie is er online?
Er zijn in totaal 6 gebruikers online :: 0 Geregistreerd, 0 verborgen en 6 gasten :: 1 bot

Geen

Het hoogste aantal gelijktijdige online gebruikers is 84. Dit aantal is bereikt op vr 30 maa 2018 - 22:48.
Hotels bij Agoda!

Hotels bij Agoda!
Direct Bevestigd.
Boek Pattaya Hotels
bij Agoda!

Auteursrechten

Creative Commons-Licentie

© 2018 Thailandgek.com

Rechten voorbehouden


Veel islamieten in het Zuiden spreken geen Thais

Ga naar beneden

Veel islamieten in het Zuiden spreken geen Thais

Bericht van lodewijk Kuis op ma 25 jun 2018 - 11:13

PATTANI: Veel leerlingen van particuliere religieuze scholen in het Zuiden kunnen geen Thais spreken, lezen en schrijven. Analfabetisme in de Thaise taal is vrij algemeen bij leerlingen van Mathayom 1 ((grade 7) (eerste klas middelbare school) zegt de Pattani speciale taakeenheid. Het wordt toegeschreven aan diverse oorzaken waaronder ondeugdelijk lesmateriaal en ongekwalificeerde onderwijzers. Het probleem wordt verergerd door vermeend misbruik van overheidssubsidies.

(Foto van Wichan Charoenkiatpakul)
Uit onderzoek van de taakeenheid blijkt dat per semester 300 uur meer wordt besteed een onderwijs in de Islam dan aan vakken als rekenen (wiskunde), natuurwetenschappen (wis- en natuurkunde) en de Thaise taal. Een handicap vormt ook het feit dat de onderwijzers Malay spreken en geen Thais. Dat doen ze omdat de leerlingen hen anders niet begrijpen.

Onderwijzers die godsdienstonderwijs geven, worden bovendien beter betaald dan hun ‘heidense’ collega’s, die 7.000 baht per maand verdienen, minder dan het minimumloon van 10.000 baht. Maj Gen Chatuporn vermoed dat leerlingen het doel hebben te radicaliseren. Vele hebben een videoclip op hun telefoon gedownload voor terroristische training voor kinderen!!#islam #moslim #thais #taal

_________________
Het laatste Thaise nieuws in het Nederlands. Een actief forum, excursies tips, lekkere recepten, Boeddhisme en nog veel meer.

Deze Thailand gek club is een belangrijke informatiebron voor uw toerische oriantatie in Thailand. Heel wat<br />Nederlanders kiezen voor Thailand als vakantiebestemming. Logisch,want Thailand is een land waarvan je gaat houden

avatar
lodewijk Kuis

Aantal berichten : 2340
Registratiedatum : 22-05-14
Leeftijd : 48

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum