Thailandgek Twitter
Wie is er online?
Er zijn in totaal 3 gebruikers online :: 0 Geregistreerd, 0 verborgen en 3 gasten :: 1 bot

Geen

Het hoogste aantal gelijktijdige online gebruikers is 84. Dit aantal is bereikt op vr 30 maa 2018 - 22:48.
Hotels bij Agoda!

Hotels bij Agoda!
Direct Bevestigd.
Boek Pattaya Hotels
bij Agoda!

Auteursrechten

Creative Commons-Licentie

© 2018 Thailandgek.com

Rechten voorbehouden


1 op de 10 inwoners van Bangkok kampt met psychische problemen

Ga naar beneden

1 op de 10 inwoners van Bangkok kampt met psychische problemen

Bericht van lodewijk Kuis op zo 19 aug 2018 - 22:22

Het moet niet gekker worden: Een op de tien inwoners van Bangkok kampt met psychische problemen, variërend van bipolaire stoornis tot depressies en andere zorgen. Het Department of Mental Health (DMH) heeft 2.068 buurten in de hoofdstad gekozen om er buurtleiders te ondersteunen bij het bevorderen van de geestelijke gezondheid van buurtbewoners.

Het beleid is een uitvloeisel van het 5-jaarlijks onderzoek naar geestelijke gezondheid in 2013, dat een aantal zorgelijke trends blootlegde. Daaruit is gebleken dat 11,5 procent van de bewoners van 18 jaar en ouder (520.000 personen ) in Bangkok op zeker moment in hun leven met problemen kampt. De stad telde toen 5,6 miljoen geregistreerde bewoners. Het aantal probleemgevallen is vermoedelijk veel hoger omdat Bangkok’s werkelijke bevolking het dubbele bedraagt. Hoe ernstig sommige problemen zijn, is niet duidelijk.

DMH-hoofd Boonruang noemt als risicofactoren voor de stadsbevolking economische uitdagingen en stressvolle situaties zoals verkeersopstoppingen en luchtverontreiniging. Buurtleiders krijgen een speciale training om mensen te vinden die hulp nodig hebben en hen met de juiste hulpverlening in contact te brengen.

Het programma is vorig jaar begonnen met de nadruk op ouderen. Bangkok telt 900.000 personen van 18 jaar en ouder (18 procent van het totaal aantal inwoners). Uit onderzoek is gebleken dat 61 procent weken achtereen kampt met verveling en bezorgdheid, 97 zit voornamelijk thuis en bezoekt geen ouderenclub waarvan er 354 zijn


Tags: #Psychische-hulp #Psycholoog #นักจิตวิทยา

_________________
Het laatste Thaise nieuws in het Nederlands. Een actief forum, excursies tips, lekkere recepten, Boeddhisme en nog veel meer.

Deze Thailand gek club is een belangrijke informatiebron voor uw toerische oriantatie in Thailand. Heel wat<br />Nederlanders kiezen voor Thailand als vakantiebestemming. Logisch,want Thailand is een land waarvan je gaat houden

avatar
lodewijk Kuis

Aantal berichten : 2340
Registratiedatum : 22-05-14
Leeftijd : 48

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum