Thailandgek Twitter
Wie is er online?
Er zijn in totaal 15 gebruikers online :: 1 Geregistreerd, 0 verborgen en 14 gasten

StudieThailand

Het hoogste aantal gelijktijdige online gebruikers is 84. Dit aantal is bereikt op vr 30 maa 2018 - 22:48.
Hotels bij Agoda!

Hotels bij Agoda!
Direct Bevestigd.
Boek Pattaya Hotels
bij Agoda!

Auteursrechten

Creative Commons-Licentie

© 2018 Thailandgek.com

Rechten voorbehouden


Bang Saen: het strand vlakbij Bangkok

Ga naar beneden

Bang Saen: het strand vlakbij Bangkok

Bericht van lodewijk Kuis op ma 15 okt 2018 - 9:39

Bang Saen ligt dichter bij Bangkok dan bijvoorbeeld Pattaya of Hua Hin, het is wat goedkoper en bovendien ook niet zo toeristisch. Vanuit Bangkok is het 100 kilometer rijden naar Bang Saen, ongeveer anderhalf uur rijden. Het badplaatsje ligt niet ver van de grotere stad Sri Racha.

Het strand van Bang Saen en omgeving was dit weekend een gewilde bestemming voor toeristen om zich te verpozen. Op zaterdag, de eerste dag van het lange weekend, had de verkeerspolitie de handen vol aan het regelen van het drukke verkeer. De dagjesmensen waren gelokt door foto’s van het heldere weer in Chon Buri.

Winkeliers op het strand van Bang Saen zeiden dat de toestroom van bezoekers hen geen windeieren heeft gelegd. Ze roemen het heldere water en het schone en mooie strand. Saowapa Sawatpeera, directeur van het Institute of Marine Science van de Burapha universiteit zegt dat de zeewind in het begin van het jaar en het getijde veel rommel en modder naar de kust hebben gebracht, maar de wind is gedraaid en er waait nu een aflandige wind waardoor het water helder is en kwallen ontbreken

Tags: #Bang-Saen #Nong-Mon

_________________
Het laatste Thaise nieuws in het Nederlands. Een actief forum, excursies tips, lekkere recepten, Boeddhisme en nog veel meer.

Deze Thailand gek club is een belangrijke informatiebron voor uw toerische oriantatie in Thailand. Heel wat<br />Nederlanders kiezen voor Thailand als vakantiebestemming. Logisch,want Thailand is een land waarvan je gaat houden

avatar
lodewijk Kuis

Aantal berichten : 2290
Registratiedatum : 22-05-14
Leeftijd : 48

Terug naar boven Ga naar beneden

Welkom in de hel van Wang Saen Suk

Bericht van Little Thai princess op ma 15 okt 2018 - 11:03

WELKOM IN DE HEL

Op een afstand van een klein uurtje rijden van Bangkok, tussen Chonburi en Sriracha ligt het steeds populairder wordende strand van Bang Saen. Vooral in de weekenden is het meestal schone strand druk bevolkt door dagjesmensen uit Bangkok.

Slechts een paar straten verwijderd van dit strand ligt het tempelcomplex Wang Saen Suk. Dit complex op zo’n 32 rai land bestaat al sinds 1986, maar wordt wel, volgens de geruchten, bedreigd met sluiting.

"WELCOME TO HELL"

Het klooster is meer een meditatiecentrum voor monniken en novices, maar het uitgestrekte tempelcomplex is altijd open geweest voor het publiek. Het echt bijzondere van Wang Saen Suk is, dat het een themapark over de hel heeft. Niet te missen als je op het complex loopt, want met een felgekleurd bord “Welcome To Hell” word je uitgenodigd alvast een kijkje te nemen van wat ons te wachten staat als je veroordeeld wordt tot de hel.

Nu zie je in boeddhistische tempels wel vaker afbeeldingen van de hel en ook door schilderijen van bijvoorbeeld Jeroen Bosch en Salvador Dali hebben we wel een idee, maar hier in deze tuin zie je het driedimensionaal “levensgroot” en ik verzeker u, dat is een zeer macaber gezicht. Het middelpunt van de tuin is een paar gigantische aardse zondaars: een uitgehongerde man met uitstekende ribben en een lange hangende tong en een afschuwelijk uitziende vrouw met lelijke slappe borsten en een dikke buik. Het is niet duidelijk wat hun wereldse zonden dan wel waren, maar op een bord erbij staat wel te lezen: (vrij vertaald) “Als je de duivel in dit leven hebt ontmoet en je wilt hem in een volgend leven verslaan, wees gul, doneer elke dag aan Boeddha en je zult een gelukkig leven hebben.”

HEL ZONDAARS

Rond deze reuze zondaars staan nog eens 21 levensgrote zondaars, wier hoofden zijn omgezet in verschillende dieren op basis van hun wandaden. Dieven worden apen, oneerlijke mensen worden kikkers, corrupte mensen veranderen in varkens, brandstichters worden slangen en relschoppers worden omgezet in krokodillen.

Ook met een niet-boeddhistische achtergrond kan men deze wandaden nog wel vatten, maar er zijn ook enkele typisch Aziatische referenties. Iemand die (gekookte) rijst steelt van een ander verandert in de hel in een cartoonachtige vogel. Ook het milieu wordt niet vergeten, want degenen die “planten of kruiden, nuttig voor de mens vernietigen” worden omgezet in geiten.

De horror gaat verder met een reeks lugubere taferelen, die de vijf boeddhistische voorschriften (het equivalent voor de christelijke Tien Geboden) moeten voorstellen. Mensen, die in strijd handelen met het eerste principe – gij zult niet doden – worden getoond met hun door vogels uitgerukte ingewanden, aan een spies geregen door duivels uitziende schurken of in mootjes gehakt. Meer waarschuwingen volgen voor hen die bedriegen, stelen, overspel plegen of verslaafd raken aan gokken, drugs of alcohol.

WAT WANG SAEN SUK HELL GARDEN

De Wat Wang Saen Suk Hell Garden is een boeddhistische iconografie van de hel en de onderwereld. Hier is blijkbaar geen plaats voor het liberalisme, want er wordt wel een beeld getoond van een vrouw die haar man doodt, maar er is geen equivalent van een man die zijn vrouw doodt. Een ander bijzonder gruwelijke sculptuur toont een vrouw, die in een pers wordt gestopt, omdat zij zich schuldig maakte aan anticonceptie of abortus.

‘Wees gul, doneer elke dag aan Boeddha en je zult een gelukkig leven hebben’

De meeste beelden zijn typisch portretten van zonde, verlossing en oordeel. In een scène zie je een verrassend jong stel, gevangen gehouden houden in ketens door een van Boeddha’s discipelen, knielen voor de ‘dodenkoning’, Phya Yom. Hun handen zijn bij elkaar vastgebonden en zij zijn of in gebed of proberen zich vrij te pleiten bij Phya Yom, die over hun lot beslist.

Naast Phya Jom zit een griffier, die in een gouden grootboek de goede aardse dingen van de mens bijhoudt. Een andere klerk schrijft de zonden van de mens in een grootboek gemaakt van hondenhuid. Na zorgvuldig onderzoek, beslist de dodenkoning of mensen naar de hemel of naar de hel gestuurd worden. De hel in het boeddhisme bestaat uit 136 verschillende brandende putten. Er is één speciale put, ijskoud en pikdonker, die is gereserveerd voor hen, die monniken of hun ouders gekwetst hebben.

HELLETUINEN

Er zijn nog enkele helletuinen elders in Thailand, maar dit is wel de grootste. Hoewel vaak gruwelijk, zijn helletuinen in Thailand populaire weekendbestemmingen voor een dagje uit. Naast een onderhoudende manier van het lesgeven in een strenge moraal, zijn de tuinen ook bedoeld om donaties aan monniken en kloosters aan te moedigen. Een zorgvuldig geplaatst bord bij Wat Wang Saen Suk doet een aanslag op het geweten en speelt in op de angsten voor het onbekende: “De persoon die pech heeft”, zegt het, “moet zich daarvan ontdoen door te doneren. De donatie moet gelijk zijn aan het jaartal van geboorte (Thaise jaartelling) plus de leeftijd en dat dan voor 1 baht per jaar. Even rekenen… dat zou voor mij neerkomen om iets meer dan 2600 baht.

Nee, de lugubere beelden zetten je wel aan het denken. Ik ben maar vast begonnen met het afkopen en heb ruimhartig 20 baht in het dikke Boeddhabeeld gestopt. Ik woon namelijk in Pattaya en de kans, dat ik één of meerdere zonden bega, zoals in dit verhaal omschreven is levensgroot aanwezig. Of…. zou het al te laat zijn?
BANG SAEN, 12 oktober 2015 Met dank aan Gringo en FB Olleke Bolleke in Thailand

#Wang-Saen-Suk

_________________
อารมณ์ขันคือสัญชาตญาณในการล้อเล่นกับความเจ็บปวด.
Humor is het medicijn om je pijn dragelijk te maken.

                              
avatar
Little Thai princess

Aantal berichten : 618
Registratiedatum : 23-12-13

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum