Thailandgek Twitter
Wie is er online?
Er zijn in totaal 16 gebruikers online :: 0 Geregistreerd, 0 verborgen en 16 gasten :: 2 bots

Geen

Het hoogste aantal gelijktijdige online gebruikers is 84. Dit aantal is bereikt op vr 30 maa 2018 - 22:48.
Hotels bij Agoda!

Hotels bij Agoda!
Direct Bevestigd.
Boek Pattaya Hotels
bij Agoda!

Auteursrechten

Creative Commons-Licentie

© 2018 Thailandgek.com

Rechten voorbehouden


Zes personen zijn overleden door de mazelen in Zuid Thailand

Ga naar beneden

Zes personen zijn overleden door de mazelen in Zuid Thailand

Bericht van Little Thai princess op ma 22 okt 2018 - 11:55

YALA:-Vorige week werd bekend dat er sinds juni van dit jaar zes kinderen in de zuidelijke provincies van Thailand waren gestorven, helaas sterven er over de hele wereld kinderen door tegenslag en ongeneeslijke ziektes.

Maar deze zes kinderen stierven aan mazelen, één van de vele ziekten die de afgelopen halve eeuw in de meeste gemeenschappen onder controle is gebracht. Vaccinaties en controles hebben in Thailand deze in het verleden dodelijke ziektes bijna tot een nulpunt gebracht. Nu waren het maar zes, maar wel zes TEVEEL. Toch zijn er in het koninkrijk veel van deze ziektes die bij tijd en wijle de kop opsteken zoals:

1. Mazelen
2. Rodehond
3. Cholera
4. Meningokokkenziekte
5. Influenza
6. Difterie
7. De bof
8. Tetanus
9. Hepatitis A
10. Kinkhoest
11. Tuberculose
12. Hepatitis B
13. Pneumoccocal ziekte
14. Tyfus-koorts
15. Hepatitis E
16. Poliomyelitis


Door teken overgedragen encefalitis:

1. Haemophilus influenzae type b
2. Hondsdolheid
3. Varicella en herpes zoster (gordelroos)
4. Humaan papillomavirus
5. Rotavirus gastro-enteritis
6. Gele koorts
7. Japanse encefalitis

Er is geen mysterie over dit alles. De ongekende ellende die is voorkomen door de wetenschap van vaccins is één van de grootste uitvindingen in de medische geschiedenis geweest.

DUS WAAROM LEZEN WE DIT NIEUWS?
De provincie Yala heeft numal bijna 500 mazeleninfecties geregistreerd sinds de ziekte zich in juni begon te verspreiden, zo berichtje het Yala Provincial Public Health Office. Tot nu toe zijn er zes doden gevallen in de provincie en de infectiegraad is sinds september snel gestegen.

De recente, volledig ongegronde angstzucht over vaccins en hun banden met autisme is nu volledig ontkracht en weerlegd. Er is geen collegiaal getoetst bewijsmateriaal dat deze beweringen ondersteunt, oorspronkelijk gemaakt door een inmiddels in diskrediet geraakte Dr. Andrew Wakefield in 1993, inmiddels is deze “beterweter” uit het Britse medische register geschrapt wegens onethisch gedrag, wangedrag en ook nog eens fraude.

"De hoofdoorzaak van de massale uitbraak van mazelen in het verre zuiden is het grote aantal moslims dat weigert om het vaccin te nemen," zo vertelde de directeur van het Vaccin Preventable Diseases Division, Dokter Pornsak Yoocharoen ons. Een moslimmoeder wordt verscheurd tussen een aantal botsende invloeden enerzijds het Thaise medische systeem dat de Wereldgezondheidsorganisatie standaard voor vaccinatie van kinderen uitrolt, verkeerde informatie op het internet, een aantal Dato (islamitische leraren) die met hun islamitische teksten tegen vaccins adviseren. Deze lui orakelen eens in de zoveel tijd dat moslims niet gevaccineerd mogen worden (afhankelijk van uw interpretatie).

Dokter Abdul Majid Katme, het hoofd van de Islamic Medical Association, vertelt tegen de moslims dat bijna alle vaccins producten bevatten die zijn afgeleid van dierlijke en menselijke weefsels, waardoor ze "haram" zijn, oftewel onwettig voor moslims zijn om te gebruiken. De islam staat alleen de consumptie van halal-producten toe, waarbij een dier de keel wordt doorgesneden en doodbloed terwijl Gods naam wordt aangeroepen. U kunt hier alle van zeggen wat u wilt maar eigenlijk is het heel simpel, als het koninkrijk Thailand een gevaarlijke uitbraak van mazelen en mogelijk andere ziektes wilt voorkomen, moeten de feiten tellen en niet het geloof.

Daarom schrijf ik ook volmondig dat het niet vaccineren van kinderen een vorm van kindermishandeling is. Als iemand zijn of haar eigen kind niet wilt laten vaccineren is dat al erg genoeg, maar daar komt wel het feit bij dat uw eigen kroost gevaar loopt omdat mazelen (in het bijzonder) zeer infectieus zijn en zich snel kunnen verspreiden naar niet-gevaccineerde populaties. Dus het gaat niet alleen om uw kinderen maar om de hele gemeenschap.

"We proberen al jarenlang de immunisatie van kinderen in de drie meest zuidelijke provincies te bevorderen, maar deze inspanningen zijn tot dus er niet erg vruchtbaar gebleken. Dit komt omdat sinds de zuidelijke opstand tien jaar geleden is uitgebroken, de ambtenaren het moeilijker vinden om met lokale gemeenschappen te gaan werken vanwege het gebrek aan vertrouwen tussen lokale moslims en de onzekere situatie voor de gezondheidsambtenaren zelf, "zo vertelde Dr. Pornsak.

De secretaris van het kantoor van de Sheikhul Islam,khun Sutham Boonmalert sprak vorige week over de kwestie, en vertelde dat hoewel sommige vaccins ingrediënten bevatten die afkomstig zijn van varkens, welke voor moslims verboden zijn, het voor een goede moslim belangrijker zou moeten zijn om te allen tijde in goede lichamelijke gezondheid te blijven. De Koran, het boek dat ongeveer 1400 jaar geleden werd geschreven, lang voordat iets bekend was over de oorzaken van ziekte en hongersnood, laat staan ​​vaccins, is geen betrouwbare tekst voor de moderne controle van de volksgezondheid.

Mensen hebben recht op hun religieuze overtuigingen en moeten in staat zijn om hun leven te leiden op een manier die hen troost, vrede en geluk brengt. Maar wanneer die overtuigingen het terrein van de volksgezondheid en de gemeenschapsveiligheid betreden, moet het optreden van de autoriteiten snel en krachtig zijn. Geloof wat U wilt, maar laat uw vertrouwen bij de voordeur van het ziekenhuis of de medische kliniek voordat u daar een stap binnenzet.

Drie provincies in Zuid-Thailand worden nu geconfronteerd met een ernstige uitbraak van mazelen, dit is een groot probleem voor de Thaise volksgezondheid en voor iedereen die naar deze gemeenschappen reizen en misschien wel een besmet persoon tegenkomt tijdens het verblijf in Thailand. Het hebben van kinderen met mazelen vandaag de dag is een te voorkomen schandaal dat dringende aandacht van medische autoriteiten verdient voordat het zich verder verspreidt. Het virus geeft niet om grenzen, of uw religie, en zal zich verspreiden naar niet-gevaccineerde populaties.

Geen enkele gebed zal dat kunnen stoppen, bovendien zal uw gebed zal ook geen troost zijn uw zieke kind.

Informatie en bron:
Illustraties: The Thaiger
Content: FB Olleke Bolleke (bedankt)
Bron: The Thaiger


#mazelen #vaccin #moslim #islam #haram #halal

_________________
อารมณ์ขันคือสัญชาตญาณในการล้อเล่นกับความเจ็บปวด.
Humor is het medicijn om je pijn dragelijk te maken.

                              
avatar
Little Thai princess

Aantal berichten : 629
Registratiedatum : 23-12-13

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Zes personen zijn overleden door de mazelen in Zuid Thailand

Bericht van vanburen69 op do 25 okt 2018 - 22:38


In Yala deze week het negende kind is overleden aan mazelen Crying or Very sad
Alleen al in Yala zijn volgens de Thaise GGD kantoren sinds juni 500 personen besmet.

_________________
avatar
vanburen69

Aantal berichten : 93
Registratiedatum : 07-08-16

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Zes personen zijn overleden door de mazelen in Zuid Thailand

Bericht van lodewijk Kuis op zo 4 nov 2018 - 23:16

PATTANI: Een baby (meisje) van negen maanden is gestorven aan mazelen, waardoor het dodental van de ziekte in de zuidelijke grensprovincies tot meer dan een dozijn is gestegen. Het ziekenhuis van Pattani maakte zaterdag bekend dat ze aan mazelen en longontsteking, een bekende complicatie bij mazelen, was overleden. Ze was op zaterdag opgenomen in het Yarang-ziekenhuis in het district Yarang en werd later vanwege haar ernstige toestand naar het belangrijkste provinciale ziekenhuis gestuurd

Het meisje kon niet gevaccineerd worden omdat ze al ziek was.

Een vaccinatie tegen mazelen bestaat uit twee injecties: een wanneer het kind negen maanden is, de tweede twee jaar en zes maanden. De ziekte brak in juni uit. Artsen haasten zich alle kinderen in de regio te vaccineren, maar veel moslims zijn er tegen. Ze verwachten daarmee verdere verspreiding te kunnen voorkomen.


_________________
Het laatste Thaise nieuws in het Nederlands. Een actief forum, excursies tips, lekkere recepten, Boeddhisme en nog veel meer.

Deze Thailand gek club is een belangrijke informatiebron voor uw toerische oriantatie in Thailand. Heel wat<br />Nederlanders kiezen voor Thailand als vakantiebestemming. Logisch,want Thailand is een land waarvan je gaat houden

avatar
lodewijk Kuis

Aantal berichten : 2342
Registratiedatum : 22-05-14
Leeftijd : 48

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Zes personen zijn overleden door de mazelen in Zuid Thailand

Bericht van lodewijk Kuis op za 10 nov 2018 - 8:59

Het Southern Border Provinces Administrative Centre (SBPAC) belooft nauw samen te werken met functionarissen van het ministerie van Volksgezondheid om de uitbraak van mazelen in het diepe Zuiden tot staan te brengen. Tot nu toe zijn dit jaar 15 personen overleden in Pattani, Yala en Narathiwat en 1.200 personen hebben de ziekte opgelopen.

Het laatste slachtoffer was een baby van 10 maanden in Pattani die op 4 november overleed. Een dag eerder overleed een baby van negen maanden na opname in het Pattani ziekenhuis.


_________________
Het laatste Thaise nieuws in het Nederlands. Een actief forum, excursies tips, lekkere recepten, Boeddhisme en nog veel meer.

Deze Thailand gek club is een belangrijke informatiebron voor uw toerische oriantatie in Thailand. Heel wat<br />Nederlanders kiezen voor Thailand als vakantiebestemming. Logisch,want Thailand is een land waarvan je gaat houden

avatar
lodewijk Kuis

Aantal berichten : 2342
Registratiedatum : 22-05-14
Leeftijd : 48

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Zes personen zijn overleden door de mazelen in Zuid Thailand

Bericht van Gesponsorde inhoud


Gesponsorde inhoud


Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum