Thailandgek Twitter
Wie is er online?
Er zijn in totaal 6 gebruikers online :: 0 Geregistreerd, 0 verborgen en 6 gasten

Geen

Het hoogste aantal gelijktijdige online gebruikers is 84. Dit aantal is bereikt op vr 30 maa 2018 - 22:48.
Hotels bij Agoda!

Hotels bij Agoda!
Direct Bevestigd.
Boek Pattaya Hotels
bij Agoda!

Auteursrechten

Creative Commons-Licentie

© 2018 Thailandgek.com

Rechten voorbehouden


Wetsvoorstel geeft hoop aan homokoppels in Thailand

Ga naar beneden

Wetsvoorstel geeft hoop aan homokoppels in Thailand

Bericht van lodewijk Kuis op di 6 nov 2018 - 7:58

Het begint er op te lijken dat Thailand nog dit jaar homoparen in staat stelt een geregistreerd partnerschap af te sluiten. Geen burgerlijk huwelijk, dat is nog een brug te ver, maar wel een verbintenis die voor 90 procent dezelfde rechten biedt. Volgende week worden in vier provincies hoorzittingen gehouden en naar verwachting neemt het kabinet deze maand een besluit over het wetsvoorstel van zeventig regels. Frankrijk heeft in 2009 een vergelijkbare wet geïntroduceerd die bekend staat als de Pacte Civil de Solidarité in 2009 om specifiek homoseksuele stellen belasting- en AOW-rechten te geven, evenals de status van nabestaanden.

Adjunct directeur-generaal Kerdchoke Kasemwongjit van het Rights and Liberties Protection Department (RLPD) maakte gisteren het goede nieuws bekend. Behalve op de hoorzittingen kunnen mensen ook op de website van de RLPD reageren. De hoorzittingen worden gehouden in Bangkok, Chiang Mai, Ayutthaya en Songkhla.

Het ministerie van Justitie, waaronder de RLPD ressorteert, en de particuliere sector werken momenteel aan aanpassing van het wetsvoorstel, dat met name veel aandacht besteedt aan de problemen van LGBT-ers op het punt van family planning. Het wetsvoorstel, zegt Kerdchoke, regelt zaken als het eigendom van vermogen nadat ze hun partnerschap hebben afgesloten, belastingaftrek, welzijnsvoorzieningen, medische zorg, erfenissen en het recht een kind te adopteren. Maar ze mogen niet de naam van de partner dragen.

Degenen die hun relatie registreren, krijgen de status van partners, niet van een getrouwd echtpaar. Bij het opstellen van de wet is gekeken naar de praktijk in negen andere landen.

Homoseksuelen die hun partnerschap willen registreren, kunnen daarvoor terecht bij de districtskantoren, net als getrouwde paren. Verder meldt het artikel nog wat procedurele zaken zoals de rol van het Department of Provincial Administration, onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken, en drie andere ministeries die betrokken worden bij details van de wet.

Het geregistreerd partnerschap is in 2004 in het Verenigd Koninkrijk geïntroduceerd, in Thailand werd de eerste versie van de wet in 2013 opgesteld.


#gay #trouwen #hom0

_________________
Het laatste Thaise nieuws in het Nederlands. Een actief forum, excursies tips, lekkere recepten, Boeddhisme en nog veel meer.

Deze Thailand gek club is een belangrijke informatiebron voor uw toerische oriantatie in Thailand. Heel wat<br />Nederlanders kiezen voor Thailand als vakantiebestemming. Logisch,want Thailand is een land waarvan je gaat houden

avatar
lodewijk Kuis

Aantal berichten : 2342
Registratiedatum : 22-05-14
Leeftijd : 48

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum