Thailandgek Twitter
Wie is er online?
Er zijn in totaal 3 gebruikers online :: 0 Geregistreerd, 0 verborgen en 3 gasten

Geen

Het hoogste aantal gelijktijdige online gebruikers is 84. Dit aantal is bereikt op vr 30 maa 2018 - 22:48.
Hotels bij Agoda!

Hotels bij Agoda!
Direct Bevestigd.
Boek Pattaya Hotels
bij Agoda!

Auteursrechten

Creative Commons-Licentie

© 2018 Thailandgek.com

Rechten voorbehouden


Dat wordt smullen..Thaise poffertjes Khanom Krok

Ga naar beneden

Dat wordt smullen..Thaise poffertjes Khanom Krok

Bericht van Little Thai princess op do 8 nov 2018 - 8:19

De ’Khanon Krok’ zijn een soort variant op de Nederlandse poffertje, met kokosmelk en rijst als basis, maar iets dikker en groter. Twee poffertjes worden met de nog iets vochtige bovenkanten op elkaar gekleefd tot een geheel. Je  bakt ze in een Thaise poffertjespan met 13 gaten หลุม กะทะขนมครก (of desnoods in een Hollandse poffertjespan. Als je er 1 hebt is het geweldig om de poffertjespan op een Tao fai, de Thaise terracotta vuurpot te zetten:
https://www.thailandgek.com/t3659-tao-fai-de-thaise-terracotta-vuurpot#10940


Wat heb je nodig?
Voor de “poffertjes”:
1 cup rijstbloem
2 cups water
⅓ cup gekookte rijst (jasmijn of pandan het liefst, voor de aroma)
½ cup kokos
½ theelepel zout (Of koop Erewan Coconut Pudding Bloem 1060gr แป้งขนมครก )


Voor de toppings:
bosui of bieslook (optioneel)
maïs (optioneel)
1 cup kokosmelk
½ cup suiker
1 ½ theelepel zout
Voor de basis (de “poffertjes”) meng je het kopje rijstbloem met 1 kopje water. Goed mixen en ten minste 1 uur laten staan (een nachtje is nog beter).
Vervolgens mix je in een blender of met een staafmixer de rijst met de koks, het zout en 1 kopje water. Mix dit goed en doe dit bij het mengsel van rijstbloem met water.

Voor de topping mix je de kokosmelk, het suiker en het zout tot alles goed is opgelost. Als je bosui wil toevoegen bij alle poffertjes kun je dit nu door het beslag mengen. Je kunt het later ook handmatig toevoegen per poffertje, net zoals wat maïskorrels.

Nu kun je ze echt gaan maken. Zorg dat je poffertjespan goed heet is en smeer hem in met olie. Doe het basisbeslag in alle kuipjes met een fluitketel of knijpfles totdat deze ongeveer voor ⅔ gevuld zijn. Wacht heel even en doe dan per poffertje ongeveer 2 theelepels van het topping-beslag erbij. Nu kun je eventueel ook los stukjes ui of bieslook of maïskorrels toevoegen aan de kanom kroks. Doe een deksel op de pan en bak ze totdat ze aan de rand een beetje bruin en krokant worden (dit zal ongeveer 8 tot 10 minuten duren). Je hoeft ze niet om te draaien, je lepelt ze er gewoon uit en eet ze meteen! In Thailand worden er meestal twee op elkaar gelegd en worden ze zo warm geserveerd.



#Khanon-Krok #poffertjes

_________________
อารมณ์ขันคือสัญชาตญาณในการล้อเล่นกับความเจ็บปวด.
Humor is het medicijn om je pijn dragelijk te maken.

                              
avatar
Little Thai princess

Aantal berichten : 617
Registratiedatum : 23-12-13

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum