Thailandgek Twitter
Wie is er online?
Er zijn in totaal 4 gebruikers online :: 0 Geregistreerd, 0 verborgen en 4 gasten :: 1 bot

Geen

Het hoogste aantal gelijktijdige online gebruikers is 84. Dit aantal is bereikt op vr 30 maa 2018 - 22:48.
Hotels bij Agoda!

Hotels bij Agoda!
Direct Bevestigd.
Boek Pattaya Hotels
bij Agoda!

Auteursrechten

Creative Commons-Licentie

© 2018 Thailandgek.com

Rechten voorbehouden


Thaise vrouwen dringen aan om over misstanden te praten

Ga naar beneden

Thaise vrouwen dringen aan om over misstanden te praten

Bericht van lodewijk Kuis op vr 16 nov 2018 - 8:16

Een campagne van de Women and Men Progressive Movement stichting in Bangkok drong er donderdag bij Thaise vrouwen op om culturele praktijken te overwinnen die hen vatbaar maken voor daden van geweld en aanranding.

Veel respondenten kijken instemmend naar tv-programma’s waarin vrouwen seksuele objecten zijn. De meerderheid vindt het acceptabel als een actrice wordt verkracht door een acteur. Ze horen ook vaak de uitdrukking keep your tongue between your teeth, wat impliceert dat ruzies tussen echtelieden normaal zijn en ze kennen het gezegde kwam nai ya nam ok, oftewel familiezaken moeten geheim worden gehouden.

(Foto van Tawatchai Kemgumnerd voor de Bangkok Post https://www.bangkokpost.com/news/general/1576434/women-urged-to-speak-up-on-abuses)

Gisteren lanceerde de stichting bij het Victory Monument een nieuwe campagne om een eind te maken aan enkele verderfelijke Thaise tradities. Supermodel Sinrinya ‘Cindy’ Bishop zei dat vrouwen misschien van streek zijn. ‘maar ze mogen niet toegeven’.

‘Sommige vrouwen is geleerd geweld te tolereren om het gezin bij elkaar te houden. Maar wanneer ze toegeven, raken zij en haar gezin gevangen in een cyclus van geweld. Ze moeten vechten om te voorkomen dat geweld zich herhaalt.’ Een deelnemer aan de campagne, die weigerde nij naam te worden genoemd, zei dat haar 13-jarige dochter seksueel werd lastiggevallen door haar man. Toen ze de misdaad aan de politie meldde, adviseerde haar buurvrouw dit niet te doen.

#vrouwen #misbruik #seksuele-mishandeling #Cindy-Bishop

_________________
Het laatste Thaise nieuws in het Nederlands. Een actief forum, excursies tips, lekkere recepten, Boeddhisme en nog veel meer.

Deze Thailand gek club is een belangrijke informatiebron voor uw toerische oriantatie in Thailand. Heel wat<br />Nederlanders kiezen voor Thailand als vakantiebestemming. Logisch,want Thailand is een land waarvan je gaat houden

avatar
lodewijk Kuis

Aantal berichten : 2281
Registratiedatum : 22-05-14
Leeftijd : 48

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum