Thailandgek Twitter
Wie is er online?
Er zijn in totaal 7 gebruikers online :: 0 Geregistreerd, 0 verborgen en 7 gasten

Geen

Het hoogste aantal gelijktijdige online gebruikers is 84. Dit aantal is bereikt op vr 30 maa 2018 - 22:48.
Hotels bij Agoda!

Hotels bij Agoda!
Direct Bevestigd.
Boek Pattaya Hotels
bij Agoda!

Auteursrechten

Creative Commons-Licentie

© 2018 Thailandgek.com

Rechten voorbehouden


Leuke weetjes van Chachoengsao of Paet Rio

Ga naar beneden

Leuke weetjes van Chachoengsao of Paet Rio

Bericht van vanburen69 op di 4 dec 2018 - 17:49

Chachoengsao


Chachoengsao wordt gewoonlijk "Paet Rio" genoemd. De naam "Chachoengsao" komt van de Khmer-taal, wat betekent "diep kanaal", ("Paet" betekent acht, en "Rio" betekent strepen) er wordt verondersteld dat dit afkomstig moet zijn van gedroogde vis, deze  wordt in acht repen gesneden.

(Prachtige foto gemaakt door Richard Barrow)

Wat Sothon Woraram Woravihan (Chachoengsao, Wat Sothorn en riviercruise)


Deze tempel ligt in het gemeentelijke gebied aan de Bang Pakong-rivier. Het werd gebouwd in de late Ayutthaya-periode, met de originele naam "Wat Hong". Het is de locatie van het Phra Phutthasothon-standbeeld of Luang Phor Sothon-standbeeld of Luang Phor Sothon-standbeeld. Dit belangrijke Boeddha beeld, gebeeldhouwd in de meditatiehouding, heeft een breedte van 1,65 meter en een hoogte van 1,48 meter. De legende gaat dat dit Boeddhabeeld op de rivier dreef voordat hij hier in de tempel werd geplaatst.  De originele Boeddhabeelden waren een prachtige bronzen afbeelding, maar om te voorkomen dat deze werd gestolen, werd er cement op geplaatst. Elke dag komen veel aanbidders om respect te betuigen aan het beeld en goudbladen erop te plakken.

Wat Muang (Wat Pitulathiratrangsit)

Het bevindt zich in Tambon Namuang. De tempel werd gebouwd tijdens het bewind van koning Rama III in 1834, samen met het fort en de muur. De architecturale stijl van de tempel is vergelijkbaar met Wat Phra Kaeo in Bangkok. De tempel heette vroeger Wat Muang. In 1908, tijdens zijn bezoek aan Chachoengsao, noemde koning Rama V het "Wat Pitulathirat Rangsit", wat "de tempel gebouwd door de oom van de koning" betekent.

Wat Sampatuan

Het ligt aan Suphakit Road. De ene kant van de kapel beeldt Wetsandon Jakarta uit (verhalen over de vorige levens van Boeddha); de andere kant toont de traditionele levensstijl van Paet Rio. Er is een prachtige hal met Boeddha-afbeeldingen. Bij de pier kunnen bezoekers de Bang Pakong-dam zien.

Wat Uphai Phatikaram

Het is gelegen in de buurt van talad Mai (een markt) op Suphakit Road. De tempel was vroeger een Chinese tempel; het is nu echter veranderd in een Vietnamese tempel (Mahayana-doctrine).  Het is de locatie van een Luang Phor To-beeld (Phra Trairattananayok of Chaopho Sampakong).

In Thailand zijn er slechts drie afbeeldingen van Luang Phor To: in Wat Kanlayanamitra (Bangkok), Wat Phananchoeng (Ayutthaya) en Wat Uphai Phatikaram (Chachoengsao). Elk weekend komen veel Chinese toeristen het beeld respecteren.

Wat Chin Prachasamoson (Wat Leng Hok Yi)

Deze tempel ligt aan Suphakit Road, Tambon Banmai, op 1 kilometer van het stadhuis. Het werd gebouwd door de gelovigen van de Mahayana doctrine met Chinese architectuur in 1906, tijdens het bewind van koning Rama V. Het interessante item in de tempel zijn Chinese krijgerbeeldhouwwerken en de ceremoniële zaal (viharn) met Chinese kunst. De wat trekt veel Chinese bezoekers.

Wat Phayakkha Intharam (Wat Chedi)

Deze tempel ligt in Tambon Banmai. Het werd gebouwd tijdens het bewind van koning Rama V. De grote pagode in de tempel werd in 1873 gebouwd door Mr. Sue of Pra Kriengkrai Krabuanyut, de plaatsvervanger van Chachoengsao , en mevrouw In, zijn vrouw. De tempel zelf werd later gebouwd, in 1881. Bij het bezoeken van een van de oudste tempels werd deze locatie door de afdeling Schone Kunsten geregistreerd als een archeologische vindplaats. De hoogtepunten van de tempel zijn drie pago-das, één grote en twee kleine, de oude begraafplaats, de kapel en de klokkentoren.

Wat Pho Bangkhla

De vleermuis tempel Wat Pho Bangkhla ligt op 23 kilometer van de stad. Bezoekers kunnen 17 kilometer rijden over snelweg 304 (Chachoengsao-Kabinburi), links afslaan naar snelweg nr. 3121 naar Amphoe Bangkhla gedurende 6 kilometer, voorbij het monument van koning Taksin de Grote, en dan 500 meter linksaf Duizenden Mae Kai vleermuizen ("Mae Kai" betekent Moeder Hen) of fruit etende vleermuizen verdringen de bomen van de dag en vliegen weg om 's nachts naar fruit te zoeken.  De Mae Kai-vleermuizen hebben zwarte vleugels. Bruine vacht, rode wangen en veelvraat gelaatstrekken van een kleine neus en oren, maar grote ogen.

Wat Jaeng

Wat Jaeng ligt aan de Bang Khla-markt. Een fascinerend facet van de plaats is de kapel (ubosot) met Thais-Chinese kunst en een standbeeld van een reus naast de kapel. De tempel wordt verondersteld te zijn gebouwd tijdens het bewind van koning Rama I. Tijdens zijn reis om oorlog te voeren tegen zijn vijanden arriveerde koning Rama I bij zonsopgang in het gebied. Deze tempel werd toen gebouwd en kreeg de naam "Wat Jaeng" ("Jaeng" betekent dageraad).

Wat Prathatwayo (Wat Hueinamsap)

Het bevindt zich op Moo 2, Tambon Ladkrathing. Bezoekers kunnen Highway No. 3259 (Sanamchaikhet-Thatakiep) 9 kilometer van de stad afleggen.  In de tempel is er een groot Boeddhabeeld en een bel-gemodelleerde pagode met kunst die verschillende gebeurtenissen uit het leven van de Heer Boeddha weergeeft.  Er is ook een trap naar de top van de pagode; bezoekers kunnen het landschap van de stad en de Ladkrathing Raser-voir bewonderen, een klein stuwmeer omringd door fascinerende natuur.

Wat Chom Phonarai

Het is gelegen aan Tambon Sothon, Amphoe Muang. De meest interessante plek in de tempel is een pagode met de stijl van Buddh Gaya, India. De pagode bevat de gecremeerde botten van de Boeddha.

San Lak Muang (heiligdom van de stadspilaar)

Het heiligdom van de stadspilaar of stadscentrum bevindt zich aan de Na Muang-weg.  Het heiligdom is gebouwd in Thaise bouwstijl met 4-zijdige daken en een toren (prang) in het midden. Binnen zijn er twee stadspijlers. De ene werd gebouwd in 1834 en de andere in 1895. In dezelfde compound bevindt zich de Chao Pho Lak Mueng-schrijn, die zeer gerespecteerd wordt. Openingstijden zijn van 07.00 uur tot 16.00 uur.

The Floating Chaomae Kuan-Im Shrine

(Sawangtham Foundation) De basis is de locatie van Chaomae Kuan-Im, gelegen aan Suphakit Road. Een keramisch beeld van de populaire Chinese godin staat op een hoogte van 1 meter en weegt 40 kilogram. Het beeld werd gevonden rond de brug over de Bang Pakong-rivier in 1997. Het werd aan de kust genomen en bij dit heiligdom geplaatst. Veel aanbidders gaan naar het heiligdom om respect te tonen voor de beelden.

Monument van Koning Taksin de Grote

Dit monument werd gebouwd om Koning Taksin te herdenken. Koning Taksin passeerde Chachoengsao na de val van Ayuttahya in 1767 om de onafhankelijkheid van Thailand te herstellen. Er wordt aangenomen dat deze locatie een stupa was die werd gebouwd voor de overwinning van koning Taksin op zijn vijanden. Het werd in 1931 gesloopt, maar het nieuwe heiligdom werd gebouwd in 1988.

Oude fort

Het ligt aan Maruphong Road, het grootste deel van de stad. De site werd opgericht tijdens het bewind van koning Rama III in 1794 om de stad te beschermen tegen zijn vijanden. Tijdens het bewind van koning Rama V werd het fort door het leger gebruikt tegen Chinese opiumhandelaren.  Het gebied aan de voorkant van het fort is ingericht als een openbaar park zodat mensen het landschap van de rivier de Bang Pakong kunnen bewonderen. Langs de muur zijn veel oude kanonnen te zien.

Talad Mai (Mai Market)

Dit is een oude markt die 100 jaar geleden dateert. Deze markt op Suphakit Road aan de Bang Pakong-rivier weerspiegelt de traditionele levensstijl van degenen die in het gebied woonden. Er zijn veel kraampjes met traditionele gerechten, koffie en drankjes, kruiden, Thaise desserts, speelgoed en souvenirs. Het werkt alleen in het weekend (9 tot 17 uur).

100-jaar oude Talad Khlong Suen

De markt is gevestigd in Tambon Thepharat, Amphoe Banpho, Chachoengsao. In het verleden werd Khlong Suen (Suen Canal) gebruikt om naar Bangkok te reizen. De route begint bij Thatua Watergat(Chachoengsao), passeert Talad Khlong Suen en eindigt uiteindelijk bij Pratunam of Sapathum Palace, Bangkok.

Terwijl ze langs de oevers van de rivier reizen, kunnen bezoekers de 100-jarige levensstijl van Thais-Chinezen, Boeddhisten en Thaise moslims bewonderen, en ook bezienswaardigheden zoals Chinese tempels, boeddhistische tempels en moskeeën. De markten langs de rivier oevers weerspiegelen een goede relatie in de interreligieuze gemeenschap.  Het ontmoetingspunt van de lokale bevolking is Talad Khlong Suen.

Tags: #Chachoengsao #vleermuizen #tempel #klong #Talad-Khlong-Suen #Talad-Mai #Wat-Sothon

_________________
avatar
vanburen69

Aantal berichten : 90
Registratiedatum : 07-08-16

Terug naar boven Ga naar beneden

Bang Pakong Riviercruise

Bericht van vanburen69 op wo 5 dec 2018 - 8:45

Bang Pakong Riviercruise


De Bang Pakong rivier begint vanuit het Korat hoogplateau, stroomt door Prachinburi en het hart van Chachoengsao voordat hij Amphoe Bang Pakong tegenkomt in de Golf van Thailand. De rivier strekt zich uit over 230 kilometer. Een boottocht kan beginnen vanaf de stadsmarkt of Wat Sothon, en gaat richting Amphoe Bang Khla, een totale afstand van 25 kilometer.

Langs de route zie je de levensstijl van de lokale bevolking en interessante plaatsen zoals de verblijfplaats van Khrommakhun Maruphong Siriwat, het fort en de muren van weleer, het oude stadhuis, het grootste teakhouten gebouw en talloze wats.

De rivierreis duurt ongeveer 3 uur per longtailboot. Bang Pakong Charter Service Co (120 bad per persoon).

Tags: #Bang-Pakong #Riviercruise

_________________
avatar
vanburen69

Aantal berichten : 90
Registratiedatum : 07-08-16

Terug naar boven Ga naar beneden

Rivier Trip en Dolphin Watch (Irrawaddy-dolfijnen in Bang Pakong)

Bericht van vanburen69 op wo 5 dec 2018 - 8:51

Rivier Trip en Dolphin Watch (Irrawaddy-dolfijnen in Bang Pakong)


Er is een vertrekpunt in Tambon Thakham in Amphoe Bang Pakong. Van november tot januari zijn er veel zeekatvissen, Irrawaddy dolfijnen, in de rivier de Bang Pakong.

Amphoe Bangkhla Bang Khla
Kho Lad River Trip Bootcruises zijn te boeken rond Bang Khla's Lad Is-land.


#dolfijnen #Irrawaddy-dolfijnen

_________________
avatar
vanburen69

Aantal berichten : 90
Registratiedatum : 07-08-16

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Leuke weetjes van Chachoengsao of Paet Rio

Bericht van Gesponsorde inhoud


Gesponsorde inhoud


Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum