Thailandgek Twitter
Wie is er online?
Er zijn in totaal 5 gebruikers online :: 0 Geregistreerd, 0 verborgen en 5 gasten :: 1 bot

Geen

Het hoogste aantal gelijktijdige online gebruikers is 84. Dit aantal is bereikt op vr 30 maa 2018 - 22:48.
Hotels bij Agoda!

Hotels bij Agoda!
Direct Bevestigd.
Boek Pattaya Hotels
bij Agoda!

Auteursrechten

Creative Commons-Licentie

© 2018 Thailandgek.com

Rechten voorbehouden


Malaria treft Maniq มันนิ stam in Zuid Thailand

Ga naar beneden

Malaria treft Maniq มันนิ stam in Zuid Thailand

Bericht van Little Thai princess op do 10 jan 2019 - 12:59

PHATTHALUNG:- In het Pa Bon district in de provincie Phatthalung waar een groep Maniq มันนิ - of Mani-stammensen in het bos wonen, waart de malaria rond, in de afgelopen twee maanden is er een kindje gestorven en zijn er tenminste vijf andere mensen in coma geraakt. De Thaise nomadenstam, bekend als de "Rak Pa Bon" Maniq mensen, heeft vaker bezoekers uit de buitenwereld gekregen sinds zij hun traditie van om de 20 tot 30 dagen te huizen overgeschakeld zijn naar eens in de zes tot zeven maanden. Ze hebben daarmee ook een aantal aspecten van een levensstijl en voedingswijze van stadsmensen overgenomen.

Er is nu bezorgdheid uitgesproken dat de uitbraak chronisch kan worden, omdat hun langere verblijf op één plek kan leiden tot een opeenhoping van afval en het nodige gebrek aan hygiëne. De Maniq-mensen, in het algemeen bekend als Sakai en behoren tot 's werelds laatste samenlevingen die leven van de jacht en wat de natuur hen brengt, wonen in de bergachtige bosgebieden van Yala, Narathiwat, Phatthalung, Trang en Satun. De bevolkingsgrote van 500 mensen is de enige etnische Negrito-groep in Thailand die géén Thais spreken.

In het verleden heeft de Maniq stam zelf hun ziektes kunnen behandelen, dit volgens de wijsheid van de stammen en bekendheid met kruiden, maar de kruidenplanten worden steeds schaarser als gevolg van het krimpende habitat. De stam heeft nu hulp nodig van de buitenwereld om kwalen en ziektes aan te pakken.

De afdeling voor provinciale administratie van het ministerie van Binnenlandse Zaken en het National Health Security Office (NHSO) is vorig jaar begonnen om mensen van de Maniq stam te helpen bij Thaise nationaliteitsaanvragen op basis van bloedlijnen, om hen te helpen toegang te krijgen tot gezondheidszorg en welzijn. Vanaf augustus 2018 hadden in totaal 312 Maniq-mensen Thaise ID-kaarten gekregen en hadden zich geregistreerd bij de NHSO-zorgregeling.


Informatie en bron:
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Zuid Thailand
Bron: The Nation

#malaria #Maniq

_________________
อารมณ์ขันคือสัญชาตญาณในการล้อเล่นกับความเจ็บปวด.
Humor is het medicijn om je pijn dragelijk te maken.

                              
avatar
Little Thai princess

Aantal berichten : 629
Registratiedatum : 23-12-13

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum