Thailandgek Twitter
Wie is er online?
Er zijn in totaal 4 gebruikers online :: 0 Geregistreerd, 0 verborgen en 4 gasten :: 1 bot

Geen

Het hoogste aantal gelijktijdige online gebruikers is 84. Dit aantal is bereikt op vr 30 maa 2018 - 22:48.
Hotels bij Agoda!

Hotels bij Agoda!
Direct Bevestigd.
Boek Pattaya Hotels
bij Agoda!

Auteursrechten

Creative Commons-Licentie

© 2018 Thailandgek.com

Rechten voorbehouden


Cocaïne Thailand » Nederland | Thailand Gek Club

Ga naar beneden

Cocaïne Thailand » Nederland | Thailand Gek Club

Bericht van khunrob op di 30 jul 2013 - 19:28Cocaïne werd mij aangeboden in Noord Thailand, genoeg voor een paar jaar Bangkok Hilton. Cocaïne trekt vocht aan, en moet dan met een scheermes fijn worden gehakt want wat in de hand zit is erg grof, of het een slechte grap was of niet, ik heb dit nooit meer gezien, wel werd er Yaba en Cocaïne aan mijn schoonzoon in Pattaya. 

Ik rookte nog in de tijd dat ik deze foto nam, maar ik moest wel denken hier in Thailand was volgens sommige berichten het bron van het kwaad maar had Nederland vroeger geen Cocaïne fabriek? ja dus, lees maar: De opkomst van Amsterdam als drugsmekka begon  met kogels, in 1918.

Op 17 augustus werden in Amsterdam drie Chinezen vermoord. Ivan Liang was een jonge Chinees, die geld genoeg had om het rustig aan te doen. Hij woonde in het kosthuis van zijn landgenoot Hoy in de Buiten Bantammerstraat 8 en was een gezien man. Liang werkte als tolk, maar daarvan kon hij bepaald niet rentenieren. De ondanks betaalde hij zijn advocaat altijd het dubbele an diens declaratie. Die dag was Liang thuis toen de deur met kracht werd opengegooid en een landgenoot het kosthuis betrad. Eenmaal binnen trok hij een zilveren Browning-revolver, liep op Liang toe en vuurde twee kogels af. Beide troffen Liang in de borst; hij was op slag dood. Later die dag zouden nog twee Chinezen worden omgelegd. Het motief bleek smokkel: vuurwapens in ruil voor opium. Tussen twee van de Chinese triades die in Amsterdam opereerden, was een bloedige bende oorlog uitgebroken.

Maar het waren niet alleen de Chinezen die in opium handelden. De aanvoer was dan wel in hun handen, de Nederlanders zaten in de tussenhandel.

Op recept verkrijgbaar:

Steeds meer niet Chinezen begonnen de drug te gebruiken. Om het gevaar te keren werd in 1919 een eerste wet aangenomen die het telen en bezit van 'opium en andere verdovende middelen' verbood: de Opiumwet. Opium was net als morfine (dat uit opium wordt gewonnen) en cocaïne nog wel op recept verkrijgbaar. Een aantal fabrikanten en apothekers mocht opium dan ook blijven produceren en verkopen. Toch nam het gebruik niet af, merkte de politie al snel. Dus werden in maart 1921 twee man voor het drugsonderzoek vrijgemaakt: hoofdinspecteur Eduard Pateer en inspecteur Willem Slobbe: de eerste Narcoticabrigade. Ze kregen het druk. Zeker toen ze ontdekten dat juist fabrikanten en apothekers mét een ontheffing de wet overtraden. Om te beginnen vielen ze enkele panden binnen die toch al als verdacht te boek stonden.

In perceel Warmoesstraat 11 troffen ze een complete opiumkit aan. Dat het de eerste was in een lange reeks, wisten ze toen nog niet. Maar de verbijstering over wat ze daar aantroffen blijkt uit de krantenverslagen: 'Een inrichting met banken en getimmerten met een schuivende Chinees erin!' Eigenaar Wang Tsi Nang was de eerste op basis van de Opiumwet uit 1919 voor de rechter werd gebracht, en niet de laatste. Amster- dam bleek de doorvoerhaven voor opium (en andere drugs) te zijn geworden, nationaal en internationaal. Vanuit woningen in de Buiten Bantammerstraat werden regelmatig grote hoeveelheden opium naar Rotterdam en andere steden verscheept. De verdovende middelen kwamen via Hamburg, Nederlands-Indië en zelfs Winterswijk de stad binnen.

Algauw ontdekten Pateer en Slobbe dat bij de Chemisch Fabriek Naarden een handelsagent zat en dat deze Verwaayen (kantoor: De Ruijterkade 20-21) de spil was in de illegale opiumhandel. Verwanyen betaalde maar liefst fl100 per kilo méér als de transacties buiten de boeken werden gehouden. Op 22 juli 1922 werden in het Oostelijk Havengebied weer twee Chinezen vermoord. "Moet dit zóó blijven?" vroeg De Telegraaf zich af. De politie reageerde met drastische maatregelen. In de ochtend van 7 augustus 1922 werden zes logementen in de stad doorzocht die als verdacht bekend stonden.

Alle Chinezen werden geboeid en afgevoerd, zelfs Chinezen die toevallig in de buurt op straat liepen. Van de 377 Chinezen die waren gearresteerd, mochten er uiteindelijk 170 blijven: zij die legaal in het land waren én werk hadden. De overigen werden per SS 'Ambon' weggestuurd. Maar de deportatie stopte het dodelijke geweld niet. In september werd de volgende Chinees doodgeschoten. Ondertussen trok Verwaayen zich weinig aan van de waarschuwingen die hij kreeg en bleef de wet overtreden. Op 31 januari 1923 rapporteerden de speurders Pateer en Slobbe dat ze een Duitser hadden opgepakt die het kantoor van Verwaayen verliet met 22 stukken opium. Tijdens een verhoor bekende hij de opium voor f382 te hebben gekocht. Daarop werd een inval gedaan in het kantoor en de woning van de handelsagent. Bij Verwaayen thuis vond de politie niets, maar in zijn kantoor en in de schuur van zijn buurman vond ze 46 en 22 kilo, ter waarde van zo'n f2000. Hij kreeg veertien dagen gevangenisstraf.

Opium was overigens niet de enige drug die zonder recept verkrijgbaar was. Op 8 mei 1923 werd het de Narcoticabrigade duidelijk dat bij apotheker Sanders, Rokin 8, "zonder recept grote hoeveelheden morfine" te krijgen waren. Een van de afnemers was barones josephina Maria van Ittersum-Schreiner te Arnhem. Ze werd verhoord en vermaand, maar daar bleef het bij. Sanders werd evenmin vervolgd. Dan was er ook nog cocaïne, dat legaal werd geproduceerd door de Nederlandsche Cocaïnefabriek op de Duivendrechtsekade. Cocaïne werd vaak voorgeschreven als middel tegen verslaving aan morfine. Hoeveel gebruikers overleden aan opium, morfine en coke is niet bekend. Vermoedelijk vele, maar die verdwenen in de overlijdensstatistieken.

_________________

"Reis met een glimlach, deel u ervaring"

Boek nu via  de Thailand Gek Club de mooiste hotels in Thailand met hoge kortingen. In samenwerking met Agoda bieden wij U de goedkoopste hotels van Thailand aan.

avatar
khunrob
Admin

Aantal berichten : 2045
Registratiedatum : 24-07-13
Leeftijd : 62

http://khunrob.blogspot.nl

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum