Thailandgek Twitter
Wie is er online?
Er zijn in totaal 3 gebruikers online :: 0 Geregistreerd, 0 verborgen en 3 gasten :: 1 bot

Geen

Het hoogste aantal gelijktijdige online gebruikers is 84. Dit aantal is bereikt op vr 30 maa 2018 - 22:48.
Hotels bij Agoda!

Hotels bij Agoda!
Direct Bevestigd.
Boek Pattaya Hotels
bij Agoda!

Auteursrechten

Creative Commons-Licentie

© 2018 Thailandgek.com

Rechten voorbehouden


Mlabri deel 2 | Thailand Gek Club

Ga naar beneden

Mlabri deel 2 | Thailand Gek Club

Bericht van khunrob op di 30 jul 2013 - 19:42

De Mlabri wonen  in 2 provincies.
In de provincie Nan: de Mlabri stammen leven in de Huay Yuak dorp in het Viangsa district.  In de provincie Phrae: de Mlabri mensen wonen in het Tawa dorp in het Song district  en ook in andere dorpen, zoals Huay hom dorp in het Rongkwang district. Mlabri mensen wonen ook  in Boonyuen Suksanae, op het land dat eigendom is van de heer Eugene Long, een Amerikaanse missionaris waarover ik het had in deel 1. Baan Boonyuen Moo 13. Thambon. Rongkwang, Rongkwang district, Phrae province

Woonplaatsen Malbri  zover mij bekend:
1-  Huay Yuak Village              Nan    district   (hier hadden we een homestay)
2-  Tawa Village                      Phrae district
3-  Huay Hom Village               Phrae district
4-  Baan Boonyuen                  Phrae district    (bezocht )

Mlabri huwelijk
In het verleden hadden de  Mlabri mensen geen huwelijksceremonies. Wanneer een jong koppel wilde  samen te leven, ging de man praten met zijn ouders en de de ouders van de vrouw. Wanneer de families van beide toestemming gaven werd er afgesproken om samen te wonen. De man ging hun eigen huis te bouwen vóór dat de ouders van beide het paar het huwelijk hadden  gezegend. Toen gingen ze samen wonen in het huis dat ze gebouwd en trouwen. De vrouw zou dan haar voornaam veranderen, bijvoorbeeld als haar man de naam Ali had, dat ze werd haar naam 'YaAli'.   "Ya" betekent Ali, dus Ya Ali betekent Ali's vrouw.        

Muziekinstrumenten
De Mlabri mensen maken muziekinstrumenten als ze vrije tijd hebben. Zij kunnen gebruik maken van een stuk bamboe en gebruiken het als een trommel door het raken van een ritme.Echter de trommel gebruiken ze alleen als ze zeker zijn dat ze ver genoeg van andere mensen zitten zodat ze niet gestoord worden. Ze kunnen ook soms  spelen Hmong's muziekinstrumenten, zoals het rieten mondorgel de Kheng.

Jungle kennis
Het doorgeven van kennis van de jungle aan de volgende generatie . De Mlabri hebben grote vaardigheid en expertise als het gaat om het overleven in het bos.  De kennis wordt doorgegeven van generatie op generatie. Als een gezin iets te eten  heeft zullen ze met elkaar te delen zodat iedereen genoeg te eten krijgt. Als ze voedsel als  bijvoorbeeld aardappelen overhouden koken ze die  en drogen die om op te slaan voor later gebruik. Dit is ook erg nuttig om de smaak te behouden. Zij maken gebruik van een soortgelijke methode met onrijpe bananen, ze plukken onrijpe  banaan en verwarm het, zodat ze niet hoeven te wachten tot ze  rijp zijn.

Sociale en familiale kenmerken.

De Mlabri mensen hebben een veel kinderen, sommige hebben ongeveer 10 kinderen, want men weet niets over anticonceptie. Mlabri's hebben  een duidelijke kloof tussen de mannen verantwoordelijkheden en vrouwen. Bijvoorbeeld, de mannen gaan op jacht dieren, vinden bijen, en de vrouwelijke 's Mlabri's  hakken  het hout en brengen het naar de hutten , ze zoeken aardappelen, zorgen voor de kinderen, en bereiden voedsel.  Echter, zowel de mannen en vrouwen hebben de zelfde status
Nog meer over de Mlabri

1.
Mlabri deel 1 | Thailand Gek Club
2.Mlabri deel 2 | Thailand Gek Club
3.Mlabri deel 3 | Thailand Gek Club
4.Spelletjes bij de Mlabri
5.Foto's: I Love Mlabri


_________________

"Reis met een glimlach, deel u ervaring"

Boek nu via  de Thailand Gek Club de mooiste hotels in Thailand met hoge kortingen. In samenwerking met Agoda bieden wij U de goedkoopste hotels van Thailand aan.

avatar
khunrob
Admin

Aantal berichten : 2047
Registratiedatum : 24-07-13
Leeftijd : 62

http://khunrob.blogspot.nl

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum