Thailandgek Twitter
Wie is er online?
Er zijn in totaal 9 gebruikers online :: 1 Geregistreerd, 0 verborgen en 8 gasten :: 1 bot

khunrob

Het hoogste aantal gelijktijdige online gebruikers is 84. Dit aantal is bereikt op vr 30 maa 2018 - 22:48.
Hotels bij Agoda!

Hotels bij Agoda!
Direct Bevestigd.
Boek Pattaya Hotels
bij Agoda!

Auteursrechten

Creative Commons-Licentie

© 2018 Thailandgek.com

Rechten voorbehouden


Reizen in Thailand | Thailand Gek Club

Ga naar beneden

Reizen in Thailand | Thailand Gek Club

Bericht van Else Geraats op di 30 jul 2013 - 23:21

Vele Farang zijn  van mening, dat het reizen in Thaiand veel comfortabeler is dan in Europa. Een grote verrassing voor al diegenen die bang zijn voor nooit op tijd rijdende bussen, waar de mensen als trossen aanhangen en even rampzalige treinen dus de zogenaamde "derde wereldtoestanden". Reizen in Thailand is zoals bijna alles daar "sabai, sabai" . De meest comfortabele, maar zeker niet de snelste manier van reizen is de trein (rot fai: letterlijk "vuurwagen" )


Thaise trein


De meeste lange ritten beginnen , middags of 's avonds, zodat de reiziger de volgende ochtend zijn bestemming bereikt. Bij deze nachttreinen worden - letterlijk - tegen 21 of 22 uur de "bedden naar beneden geklapt". Dat houdt in dat twee zitplaatsen tegenover elkaar tot één slaapplaats worden uitgetrokken; daarboven wordt een brits naar beneden geklapt, die eveneens als slaapplaats wordt gebruikt. Zo ontstaat een "lower berth" (slaapplaats beneden) en een "up- per berth" (slaapplaats boven). De onderste kost een paar bath meer - waarschijnlijk omdat men dan niet behoeft te klimmen. De onderste plaats is bovendien wat breder en gemakkelijker.
In beide bedden slaapt men comfortabel, op weg naar de eindbestemming. Bij de Thaise treinen kan men kiezen voor le, 2e of 3e klasse, uiteraard met verschillen in prijs. De le klas heeft altijd airconditioning, de 2e klas is er met en zonder airco, naar keuze van de passagier. Deze betaalt voor airco echter wel een toeslag. De 3e klas is - wie zou iets anders hebben verwacht - natuurlijk veel minder "sabai" . Men loopt de kans zijn coupé te moeten delen met een paar manden vol kippen of een uitgebreide boerenfamilie, maar ook dat is het proberen een keer waard.


Thaise  autobussen

Voor comfort moet ook in Thailand worden betaald en in de bijzonder goedkope 3e klasse, de "Kippenexpres' moet men dus geen enkele luxe verwachten. Over de gewone wegen en de highways van Thailand rijden twee soorten autobussen: de rot thammada ("gewone bussen") en de rot är ("lucht- bussen", vgl. Engels "air"). De eerste zijn voor Aziatische begrippen zeer comfortabel met gedeeltelijk beklede stoelen, maar zonder airconditioning. De rot är zijn daarentegen luxueuze touringcars met airco en zelfs met een toilet. (Het gebruik ervan is, nauw en wankel als ze zijn, zeker een klein avontuur, dat men niet altijd even schoon doorstaat.)
Deze bussen hebben goed gestoffeerde, verstelbare stoelen. Het begeleidende vrouwelijke personeel verstrekt voorts gratis frisdranken en lunchpakketten. Als het om zeer lange ritten gaat, wordt bovendien bij een wegrestaurant gepauzeerd en krijgen de passagiers (meestal) een maaltijd aangeboden. Voor de inwendige mens wordt in Thailand dus ook tijdens het reizen goed gezorgd.


De touringcars zijn comfortabel en snel. Vaak echter zijn ze ook koud en luid. De oorzaak? Thai, die dag in dag uit met tropische temperaturen te maken hebben, smachten naar "koelte", zoals de Europeanen naar de zon verlangen. Zowel de Europeanen als de Thai overdrijven hun voorliefde echter af en toe, en zo loopt de een een pijnlijke zonnebrand op en draait de ander de airconditioning zo hoog mogelijk, zodat iedereen rilt van de koude. Speciaal in de bussen wordt de airco vaak gebruikt om een poolklimaat te creëren, waarop de argeloze farang meestal niet is voorbereid.

Het verdient aanbeveling in deze AC-bussen (AC = airconditioning) warme kleding (jack, jasje, sokken enz.) mee te nemen.
Behalve over deze kunstmatig tot stand gebrachte temperatuurdaling wordt vaak geklaagd over het geluidsniveau.  De touringcars hebben allemaal een muziek- en video- installatie aan boord en die wordt meestal uitputtend gebruikt. Er worden Thaise en Hongkong-producten van dubieuze kwaliteit gepresenteerd en soms ook in het Thai nagesynchroniseerde Engelse films.
De muziekinstallatie overspoelt de reiziger met Thaise popmuziek of de cd's van de chauffeur.  Nadat voor de twaalfde maal de oude hit "Sabai, Sabai" ten gehore is gebracht, zal ook de meest geduldige reiziger het betreuren, dat hij zijn mp3 player niet heeft meegenomen.


Thaise binnenlandse vluchten

Voor binnenlandse reizen staan, behalve bus en trein, nog o.a de vliegtuigen van de Thai Airways International ter beschikking, die 24 binnenlandse verbindingen onderhoudt De binnenlandse vluchten zijn veel goedkoper dan vergelijkbare vluchten in Europa en de service aan boord is "typisch Thais", met andere woorden, vriendelijk, efficiënt en bescheiden.
avatar
Else Geraats

Aantal berichten : 463
Registratiedatum : 28-07-13
Woonplaats : Jomtien

http://feeds.feedburner.com/NewThai

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Reizen in Thailand | Thailand Gek Club

Bericht van Little Thai princess op za 23 apr 2016 - 23:59

Een leuk weetje voor Thailand Gek Club lezer (en Olleke Bolleke) voor als je een Bangkok foto's op een bus ziet. Soraya Dankuarkul, de moeder Chaiyapas pink een traantje weg bij een foto van haar vermiste zoon. Foto’s van enkele vermiste kinderen ‘sieren’ sinds kort bussen van het gemeentelijk vervoerbedrijf van Bangkok. De campagne is een initiatief van de Mirror Foundation, Plan B Media en non-profit organisatie taejai.co.

(Foto Jiraporn Kuhakan)

_________________
อารมณ์ขันคือสัญชาตญาณในการล้อเล่นกับความเจ็บปวด.
Humor is het medicijn om je pijn dragelijk te maken.

                              
avatar
Little Thai princess

Aantal berichten : 629
Registratiedatum : 23-12-13

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum