Thailandgek Twitter
Wie is er online?
Er zijn in totaal 7 gebruikers online :: 0 Geregistreerd, 0 verborgen en 7 gasten :: 1 bot

Geen

Het hoogste aantal gelijktijdige online gebruikers is 84. Dit aantal is bereikt op vr 30 maa 2018 - 22:48.
Hotels bij Agoda!

Hotels bij Agoda!
Direct Bevestigd.
Boek Pattaya Hotels
bij Agoda!

Auteursrechten

Creative Commons-Licentie

© 2018 Thailandgek.com

Rechten voorbehouden


Thaise vrouw in veldslag tegen de mannen | Thailand Gek Club

Ga naar beneden

Thaise vrouw in veldslag tegen de mannen | Thailand Gek Club

Bericht van Else Geraats op di 30 jul 2013 - 23:52

Haar leven lang moeten #thaise-vrouwen zich trachten te handhaven tegen het openlijke macho gedrag  van haar mannelijke  landgenoten.Sociaal gedrag wordt ook in Thailand vaak met twee maten gemeten. Zo kan een man als hij dat wil en het zich kan permitteren, een "bijvrouw" of mia-noi nemen. Juridisch gezien is die wel niet zijn echtgenote - polygamie is officieel slechts mogelijk zolang de eerste vrouw niet klaagt - maar zij vervult wel al haar "functies".

Met een bijvrouw verhoogt de man zijn status en geeft hij zich het aureool jeugdig potent te zijn. Zijn officiële eerste vrouw zal in de meeste gevallen de escapades van haar man dulden; tenslotte is haar van jongs af geleerd dat mannen "nu eenmaal zo zijn" en op de lange duur niet genoeg hebben aan één vrouw. Vele vrouwen reageren op de situatie zonder enige jaloezie, op voorwaarde dat de man altijd maar weer thuiskomt en het gezin verzorgt. Slechts in uitzonderingsgevallen komt het daarbij tot scènes van de kant van de vrouw; maar als dat wel gebeurt, zijn ze onvoorspelbaar heftig.

Gevallen waarbij afgunstige vrouwen hun mannen - knip knip - beroven van hun genitaliën, zijn niet onbekend!


Relaties van de man buiten het huwelijk worden dus meestal als natuurlijk geaccepteerd. Voor de vrouw gelden andere normen. Als zij haar plezier buiten het huwelijk zou zoeken, dan zou ze met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid het slachtoffer worden van de blinde woede van haar man en mogelijk worden opgenomen in de moord statistiek! Dat wat de man de status geeft van een charmante, kwajongensachtige playboy, maakt van de vrouw in de ogen van de samenleving een goedkope hoer. "Zo iets" behoort een vrouw niet te doen. De dubbele moraal is de vrouwen zo stevig ingeprent, dat er maar heel weinig zijn, die bereid zouden zijn een slippertje te maken; zo'n handelwijze zouden ze "slecht" vinden. Van kindsbeen af leren Thaise meisjes hun "goede naam" te bewaren. Paradoxaal genoeg willen Thaise mannen met vrouwen, die deze kwijt zijn, niets meer te maken hebben. De wijdverbreide gewoonte van de Thaise mannen avontuurtjes buiten het huwelijk te beginnen, is de hoofdoorzaak van het mislukken van vele hu-welijken. Aangezien echter van een officiële scheiding geen sprake is en men simpelweg zonder formele toestemming uiteen gaat, zijn er geen betrouwbare cijfers. Het officiële aantal is zeer, zeer gering, maar dit biedt totaal geen houvast.

Vele huwelijken stranden op de "waan van de jeugdigheid" van de mannen. Thaise mannen hebben namelijk een duidelijke voorkeur voor jonge meisjes - bijvoorbeeld 16 of 17 jaar oud - die hun gevoel voor schoonheid meer bevredigen dan hun soms 40-jarige vrouwen.

Dat hij zelf ook niet meer tot de jongsten behoort, speelt (voor hem) geen enkele rol! De begrippen "jeugd" en "schoonheid" zijn in de betrekkingen lussen de seksen hier veel belangrijker dan bijvoorbeeld in het westen. In Thailand vindt men iemand van 35 jaar oud en in hoge mate versleten .Daardoor zijn bijvoorbeeld Thaise filmacteurs en -actrices maar korte tijd populair. Een filmster met een "oud" gezicht lokt geen publiek meer naar de bioscoop). Seksuele of andere aantrekkelijkheid wordt na genoemde "leeftijdsgrens" voor onmogelijk gehouden. Getrouwde vrouwen die in de steek zijn gelaten, hebben het niet gemakkelijk, vooral financieel niet. Door de rechtbank opgelegde alimentatiebetalingen kent men ook bij een officiële scheiding nauwelijks; en als dat wel het geval is, vervolgt de overheid zelden iemand die niet aan zijn alimentatieverplichringen voldoet. Daardoor ontbreekt het vele vrouwen aan geld, terwijl ze wellicht kinderen hebben en mogelijkerwijs ook de eigen ouders nog moeten verzorgen.

Maar nood maakt Thaise vrouw vindingrijk: op zichzelf aangewezen ontwikkelen velen zich tot gewiekste zakenvrouwen, die in stalletjes op straat soep, snoepgoed of andere eetwaar verkopen. Omdat ze waarschijnlijk nooit iets anders hebben geleerd dan koken, ligt het voor de hand dat ze zich het eerst op deze gastronomie in het klein storten. De grote hoeveelheid voedselstalletjes in de Thaise straten zijn dus niet alleen een bewijs van de grote eetlust der Thai! Vele vrouwen die op deze manier in het zakenleven terecht zijn gekomen, zijn tot welstand gekomen, iets waar hun weggelopen echtgenoten zeker jaloers op zouden kunnen zijn.

Door het succes van de echtgenote aangelokt, keren nogal wat mannen plotseling terug om nu financiële eisen van hun kant te stellen! Vele vrouwen geven hieraan toe en betalen de ontrouwe echtgenoten regelmatig geld, dat deze voor een deel weer over de balk smijten met hun bijvrouwen. De Thaise vrouw is aan deze paradoxen a lang gewend. Geen wonder dat steeds meer meisjes en jonge vrouwen vanaf het begin streven naar onafhankelijkheid.

Wie zou graag in voor en tegenspoed overgeleverd willen zijn aan een macho? Daardoor blijft het ontwikkelingspeil van de vrouwen tegenwoordig niet achter bij dat van de mannen en vrouwen zijn nu te vinden in de hoogste en meest verantwoordelijke functies.

In vele bedrijven treft men in de directievertrekken nu meer vrouwen dan mannen aan. Het machismo van de mannen dwingt hen ertoe zich een weg te banen, te studeren en maakt hen tot sterkere persoonlijkheden dan de mannen. Deze innerlijke sterkte verbergen ze heel handig onder de dekmantel van lieftalligheid, gratie en zachtmoedigheid, wat zulke uiterst belangrijke eigenschappen zijn.

Natuurlijk zijn - de verdedigers van de rechtschapen man kunnen gerust zijn - niet altijd zijn de heren de boosdoeners.

Vele vrouwen reageren op het knellende milieu waarin zij leven, met het enige middel dat hun ten diensten staat; zij ontwikkelen zich tot kwaadaardige, ontevreden mopperaarsters of furieuze tirannen. Daaronder lijden mannen die dat misschien helemaal niet verdiend hebben. Weer andere vrouwen gebruiken al hun charmes om hun mannen grondig kaal te plukken. Ze willen het ene cadeau na het andere en vragen voortdurend om geld. Blijven de schenkingen achterwege, dan zoekt ze een nieuw slachtoffer. Ook dit gedrag is niet anders dan een veldslag in de oorlog tegen de man. Aangezien de vrouw wellicht op een kwade dag door een jongere, mooiere concurrente zal worden afgelost, verkoopt ze zich tot dat ogenblik zo duur als ze maar kan.

- terug geplaatst bericht -

Grote kans dat je dit ook wil lezen:
 
 1. De Thai vergokt zijn geld
 2. Thaise vrouw in veldslag tegen de mannen
 3. Thai hebben een ander idee over arbeid
 4. De Thaise maîtresse: mia noi
 5. Een Thai doet alles voor geld
 6. Thai sex, bordelen en prositutie
 7. De Thaise prostituée
avatar
Else Geraats

Aantal berichten : 461
Registratiedatum : 28-07-13
Woonplaats : Jomtien

http://feeds.feedburner.com/NewThai

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum