Thailandgek Twitter
Wie is er online?
Er zijn in totaal 3 gebruikers online :: 0 Geregistreerd, 0 verborgen en 3 gasten :: 1 bot

Geen

Het hoogste aantal gelijktijdige online gebruikers is 84. Dit aantal is bereikt op vr 30 maa 2018 - 22:48.
Hotels bij Agoda!

Hotels bij Agoda!
Direct Bevestigd.
Boek Pattaya Hotels
bij Agoda!

Auteursrechten

Creative Commons-Licentie

© 2018 Thailandgek.com

Rechten voorbehouden


Het gevecht van de Kwang Kevers | Thailand Gek Club

Ga naar beneden

Het gevecht van de Kwang Kevers | Thailand Gek Club

Bericht van Else Geraats op wo 31 jul 2013 - 2:50

Kwang Kever gevechten in #ChiangMai

Als de regen stopt  en het koele seizoen nadert, komen mensen van alle leeftijden in de noordelijke provincies bij elkaar om te genieten van  hun favoriete tijdverdrijf, de  traditionele #kever  gevechten. Insecten worden verkocht en opgegeten op de meeste markten in Noord-Thailand, maar de neushoorn kever zal niet direct eindigen in een wok met olie als een eiwitrijke snack: ze zijn worden getraind  als strijders. De Kwang, een Hercules kever van de neushoorn kever familie heeft een echte vechtersmentaliteit. De vrouwtjes Kwang e-lum, zonder hoorns, worden  meestal  gebruikt om de mannetjes te laten vechten om haar. Vliegend hert worden ze in Nederland genoemd.

De kevers leven gewoonlijk in bomen, vooral bamboe. Hun voedsel bestaat uit dauwdruppels, bamboescheuten, verrot hout en suikerriet. De vrouwtjes kevers worden gevangen om vervolgens de mannetjes te lokken uit hun schuilplaats, zodat ze gevangen kunnen worden. De traditie van het  kever gevechten word al generaties lang  doorgegeven en was oorspronkelijk bedoeld als een vorm van entertainment in plaats van voor het gokken zoals men tegenwoordig doet.De trainer maakt de geluiden om de kever te vertellen hoe ze zich moeten gedragen tijdens het gevecht. De kwang  kun je o.a zien vlakbij Lampang, de wildmarkt, en in en om  Chiangmai, er worden gevechten georganiseerd waarbij flink gegokt wordt. Hoewel de kevers worden steeds meer gefokt en opgegroeid op een boerderij, zijn ze niet te vergelijken met die in het wild gevangen zijn, die fysiek sterker zijn. De gladiatoren-achtige gevechten vinden plaats in september - oktober .De verliezers worden een culinair hapje voor de insecten etende Thai.

Er is  kleine markt  in Chiangmai waar de verkoop van deze beesten en de benodigde attributen ook wedstrijden gehouden worden. Vlak bij het spoorwegstation van Chiang Mai.Je ziet dan stalletjes met rijen suikerriet stokken met fel kleurde draadjes met een kever er op. De felle kleuren zijn er voor dat de mensen de beesten het verschil zijn, zoals 2 partijen voetballers een ander T-shirt aan hebben.

De eerste keer dat ik zo'n beestje zag was in Nakon Nayok, een Nederlandse dame pakte hem op, ik zei hoe durf je dat. Ze zei ik pak hem vanachter daar heeft het vliegend hert geen ogen, ze kon het weten daar ze in Nederland al jaren met beesten werkt .In het stadje Pua in de provincie Nan is er jaarlijks (in september) zelfs een festival aan de kever gewijd. Zoals bij de meeste vechtsporten wordt er flink bij gegokt
avatar
Else Geraats

Aantal berichten : 461
Registratiedatum : 28-07-13
Woonplaats : Jomtien

http://feeds.feedburner.com/NewThai

Terug naar boven Ga naar beneden

Leuke boys die Rhinoceros Beetles (kevergevechten)

Bericht van khunrob op do 11 sep 2014 - 20:25

Het is nu september de maand van de kevergevechten


Het blijkt dat in de maand september vooral er erg veel van deze kevers (kwang) zijn en met de mannetjes worden gevechten georganiseerd waarbij nogal gegokt wordt. Dat gokken is illegaal dus deze kampioenschappen zie je dus nergens aangekondigd. De mannetjes vechten alleen om een vrouwtje dus worden deze boys opgehitst met een wijfjes kever (waar ze niet bij kunnen maar die ze wel kunnen ruiken) alvorens het gevecht op leven en dood (niet altijd trouwens) begint.

Ik heb uitgezocht waar men die beesten vandaan haalt. Nou zo hier en daar in de stad, vaak vlak bij tempels, zitten mannen op de grond met een hele reeks van die suikerriet stokjes (tevens hun voeding) met daarop zo'n kever aan een gekleurd draadje. De prijzen variëren al naar gelang de grootte van zo 50-60 baht tot ca. 100 baht voor echte joekels en 500 tot wel 1000 baht en meer wordt betaald voor erkende winnaars!

Ik ben naar kleine markt gegaan waar naast verkoop van deze beesten en de benodigde attributen ook wedstrijden gehouden worden. Nagenoeg de hele dag. Het is vlak bij het spoorwegstation van Chiang Mai even buiten het centrum.

Dit is dus zo'n wedstrijd. Een beetje verscholen achter in een stalletje zit een klein groepje mensen dicht op een. In het midden een grote bamboe stok met in het midden daarvan een gat. In dat gat zit het wijfje die de jongens heet moet maken, dus klaar voor de strijd! Financieel ziet het plaatje er zo uit. De eigenaars van de beide deelnemende wedstrijdkevers spreken een bedrag af voor de winnaar. Zeg 500 baht. Dat vang je dus als jouw beest wint of ben je kwijt als hij verliest. De omstanders op hun beurt gokken weer op de mogelijke winnaar. En dat is allemaal illegaal gokken hier.

Een overzicht van deze kleine maar heel aparte markt

De klanten bestuderen de aangeboden waar met grote aandacht en kennis . . .

De handelaren verkopen niet alleen, ze zijn ook druk bezig de benodigde attributen te maken. Allemaal handwerk!

Rijen suikerriet stokken met een kever er op. Je moet er echt verstand van hebben want zo op het oog lijken ze allemaal hetzelfde afgezien van het formaat, maar dat schijnt wat betreft de vechtcapaciteiten lang niet alles te zeggen.

Op deze foto zie je links en rechts kleine groepjes bij elkaar, een beetje achterin. Dat is waar de actie dus is

Een handelaar bezig met het snijden van de rietsuiker stokken in handsame formaten

Een enthousiasteling had zelfs z'n bestelauto met kever afbeeldingen versierd.

Terug geplaatst bericht van de oude Thailand Gek Club. Foto's en tekst: #Mikecnx (r.i.p)

_________________

"Reis met een glimlach, deel u ervaring"

Boek nu via  de Thailand Gek Club de mooiste hotels in Thailand met hoge kortingen. In samenwerking met Agoda bieden wij U de goedkoopste hotels van Thailand aan.

avatar
khunrob
Admin

Aantal berichten : 2045
Registratiedatum : 24-07-13
Leeftijd : 62

http://khunrob.blogspot.nl

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum