Thailandgek Twitter
Wie is er online?
Er zijn in totaal 4 gebruikers online :: 1 Geregistreerd, 0 verborgen en 3 gasten :: 1 bot

khunrob

Het hoogste aantal gelijktijdige online gebruikers is 84. Dit aantal is bereikt op vr 30 maa 2018 - 22:48.
Hotels bij Agoda!

Hotels bij Agoda!
Direct Bevestigd.
Boek Pattaya Hotels
bij Agoda!

Auteursrechten

Creative Commons-Licentie

© 2018 Thailandgek.com

Rechten voorbehouden


Thailand: Magie en bijgeloof | Thailand Gek Club

Ga naar beneden

Thailand: Magie en bijgeloof | Thailand Gek Club

Bericht van Else Geraats op wo 31 jul 2013 - 2:59

Het tegenwoordig in Thailand een allegaartje aan rituelen van animistische en brahmaanse oorsprong. Zo zijn er elke dag wel gelovigen die zich door vereerde monniken amuletten (krüang raanglkhong khlang) laten overhandigen, die met saksit, een geestelijke, bovenzinnelijke energie geladen zouden zijn.

Tot de belangrijkste amuletten behoren de kleine afbeeldingen van Boeddha, die uit kalksteen en heilig water geperst zijn en die als halsketting worden gedragen. Talrijke monniken distribueren ook de populaire klik, houten penissen in alle mogelijke grootten, die het ongeluk zouden afstoten en het geluk aantrekken. 

Vele middenstanders plaatsen een klik in de etalage om zo de omzet te bevorderen; zij "voederen" hem symbolisch met fruit of phüak. een wortelgewas, dat de klik erg lekker schijnt te vinden. In de tuin van het Nail Lert hotel in Bangkok staat een schrijn die is gewijd aan de Chinese godin Mae Tabtim

Hier komen gelovigen bidden om bescherming en steun, terwijl ze nieuwe, kleine houten penissen bij de schrijn neerleggen. Gebeden van vrouwen die graag zwanger willen worden, schijnen op deze plaats bijzonder succesvol te zijn. In 1990 van de vorige eeuw ontstond er een klik-manie in het noordoosten van Thailand, de regio die economisch het meest achtergebleven is. Nadat talrijke, vooral mannelijke, inwoners door onbekende oorzaak in hun slaap waren overleden, zagen delen van de bevolking hier de hand van de geestenwereld in. Zij probeerden zich te beschermen door het plaatsen van klik of door het dragen van lange klik-kettingen om de heupen. Enkele mannen hulden zich bovendien in vrouwenkleren en lakten hun vingernagels, wat - volgens deskundigen op magiegebied - nog meer bescherming zou geven.

Het verschijnsel van de onverklaarbare, nachtelijke dood is in de medische wetenschap bekend onder de naam SUNDS, een afkorting voor Sudden Unexplained Nocturnal Death Syndrome. Aangezien er zelfs in vakkringen niet veel over dit syndroom bekend is, vond de bevolking het voor de hand liggend haar toevlucht te zoeken bij de klik. Nadat in de provincie Ubon Ratchathani de klik als paddestoelen uit de vochtige tropen grond waren geschoten, zag de provinciale regering zich gedwongen een voorlichtingscampagne "klik tegen SUNDS" te organiseren.

Om zich tegen het ongeluk te beschermen laten vele mannen tatoeages (sak) aanbrengen, die hen in het gunstigste geval zo onkwetsbaar maken dat zelfs messen of kogels hen niet kunnen deren. De tatoeages worden door een ervaren meester (khru sak) onder het prevelen van magische formules in de huid aangebracht. Onkwetsbaar zou men ook worden door de leglaay, een kleine metalen kogel met magische werking, die onder de huid - meestal van de bovenarm - wordt ingebracht en die daar zichtbaar is als een gezwollen plek. De ironie van het geval wil, dat deze talisman dikwijls pijnlijke huid infecties veroorzaakt en slechts zelden de zozeer gewenste onkwetsbaarheid tot gevolg heeft.

Ongevaarlijker is de sakhot. een kleurige, door een monnik gezegende draad, die om de pols wordt gedragen en die zou beschermen tegen rampspoed. Behalve de genoemde amuletten zijn er nog vele andere beschikbaar en Thailand kent dan ook florerende amuletmarkten (bijvoorbeeld op het terrein van Wal Rajanatda, Bangkok), waar aan alle wensen kan worden voldaan. Kenners kopen de amuletten pas na diepgaand onderzoek en in overleg met een ervaren monnik. Volgens de uitspraak van de sangha is het monniken absoluut verboden amuletten uit te delen. Een monnik die beweert over saksit te beschikken en deze over te kunnen dragen op amuletten, handelt in strijd met de boeddhistische leer, die het vertonen van bovenzinnelijke vaardigheden veroordeelt.


- terug geplaatst bericht -

Grote kans dat je dit ook wil lezen:
 
 1. De Thai vergokt zijn geld
 2. Thaise vrouw in veldslag tegen de mannen
 3. Thai hebben een ander idee over arbeid
 4. De Thaise maîtresse: mia noi
 5. Een Thai doet alles voor geld
 6. Thai sex, bordelen en prositutie
 7. De Thaise prostituée
avatar
Else Geraats

Aantal berichten : 461
Registratiedatum : 28-07-13
Woonplaats : Jomtien

http://feeds.feedburner.com/NewThai

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum