Thailandgek Twitter
Wie is er online?
Er zijn in totaal 5 gebruikers online :: 0 Geregistreerd, 0 verborgen en 5 gasten

Geen

Het hoogste aantal gelijktijdige online gebruikers is 84. Dit aantal is bereikt op vr 30 maa 2018 - 22:48.
Hotels bij Agoda!

Hotels bij Agoda!
Direct Bevestigd.
Boek Pattaya Hotels
bij Agoda!

Auteursrechten

Creative Commons-Licentie

© 2018 Thailandgek.com

Rechten voorbehouden


Phitsanulok | Thailand Gek Club

Ga naar beneden

Phitsanulok | Thailand Gek Club

Bericht van Else Geraats op wo 31 jul 2013 - 3:06

De stad Phitsanulok (พิษณุโลก) ligt circa 377 kilometer ten noorden van de hoofdstad Bangkok en 50 kilometer ten oosten van Sukhothai.De stad ligt aan de   Nan-rivier en is gekend vanwege het  Phraphoet Chinnarat-beeld in  Wat Phra Sri Rattanamahathat. De stad is gesticht in 953 AD door  Garnboon en  Nokrong, twee toenmalige leiders. Het is tevens de plaats naar waar prins  Naresuan werd gestuurd om de regio te besturen, na zijn ballingschap in   Birma en bij zijn aanwijzing als troonopvolger voor  Ayutthaya. Phitsanulok werd grotendeels verwoest in de jaren zestig van de 20e eeuw door een rampzalige brand. Hierdoor zijn er vele kunstschatten verloren gegaan.

Phitsanulok ligt schitterend gelegen aan de Nan Rivier omringd door bomen en drijvende restaurants langs te steile oevers van de rivier. Een aparte bezienswaardigheid in Phitsanulok heet "Flying Morning Glory". Deze toeristische attractie is aan de rivier. Gebakken groente, die over grote afstand op uw bord gegooid wordt.

Bezienswaardigheden Phitsanulok

•Wat Phra Si Ranata Mahathat; hier staat een van Thailand's meest bekende Boeddhabeelden die volgens de Thai al je verlangens uit doet komen. Kortom, een belangrijk heiligdom. De tempel is de belangrijkste tempel in Phitsanulok en is gespaard gebleven bij de brand. In de tempel treft u een fraai gegoten beeld (in Sukhothai stijl) van de zittende Boeddha. Wat Phra Si Ranata Mahathat is gelegen aan de voet van de Naresuan brug aan de stadszijde van de rivier.

•Woonboten, in de Nan-rivier liggen verschillende woonboten. Dit is de enige plek in Thailand waar dit is toegestaan. Er worden geen nieuwe vergunningen meer gegeven, dus dit zijn echt de allerlaatste woonboten van Thailand.
•Sergeant Major Folk Museum; museum in Phitsanulok met oude gereedschappen en werktuigen.
•Gieterij; in de buurt van het museum in Phitsanulok staat een gieterij voor bronzen Boeddhabeelden.

•Nationaal Park Phu Hin Rong Kla; voormalige strategisch gelegen militaire basis.
•Thung Salaeng Luang; Wildlife Park met 17 verschillende soorten zoogdieren (waaronder tijgers en wilde honden) en 190 verschillende soorten vogels. Het park ligt in Tambon Chomphu. Het parkkantoor is gelegen bij kilometerpaal 80 aan de Phitsanulok Lomsak hoofdweg.
•Nationale parken bij Phitsanulok; Phusoidao National Park, Thung Salaeng Luang National Park.

Flying Morning Glory

Phitsanulok พิษณุโลก is bekend om zijn "Flying Vegetables". Phak Bung Fai Daeng. phak bung (ผักบุ้ง) is een  waterspinazie, een kruiper-achtige plant die overvloedig tiert in gewoonlijk ondiep, stilstaand water, zoals vijvers, sloten en kanalen langs de kant van de weg. Haar botanische benaming is water convolvulus en ze behoort tot het geslacht ipomoea. Uit het Engels is dit gewas eveneens gekend onder de benaming ochtendgloren (morning glory) en moeras-kool (swamp cabbage), en in het Thais als phak bung farang en phak thod yod (piek-gebakken groente), wanneer gebakken in een wok.

Gezondheid uit de wok

Als groente is deze plant rijk aan vitamine A en ijzer, en wordt in een wok bereid met plantaardige olie of spekvet, zwarte bonen-saus en fijgestampte teentjes knoflook. Indien ook versneden cayennes worden toegevoegd spreekt men van phak bung fai daeng (roodvuur-waterspinazie). Het gerecht wordt in enkele tellen op een spectaculaire wijze klaargemaakt door een handvol waterspinazie in een wok te bakken boven een gasvuur met een hoge vlam waardoor de wok regelmatig vuur vat door olie die over de rand heen spat en wat enorme vlammen doet oprijzen .

Het wordt beweerd dat doordat de vlammen de inhoud van de wok er een rook-aroma aan het gerecht word toegevoegd. Dit gerecht is populair op de vele nachtbazaars in het land, waar het soms op alternatieve wijze wordt opgediend als phak bung loi fah (ter-lucht-drijvende waterspinazie), in het Engels gekend onder de naam morning glory flying vegetable (ochtendgloren vliegende groente): nadat de kok waterspinazie heeft bereid zwaait hij zijn wok, die hij bij één handvat vasthoudt, en gooit zo de waterspinazie naar de overkant van de markt waar ze door een wachtende ober op een bord wordt opgevangen, een voorstelling die extra drama toegevoegd aan het toch al spectaculaire in hoge vuurvlammen bereiden van dit gerecht.

Related Phitsanulok post:

1. Phitsanulok:La Paloma Hotel
avatar
Else Geraats

Aantal berichten : 461
Registratiedatum : 28-07-13
Woonplaats : Jomtien

http://feeds.feedburner.com/NewThai

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum