Thailandgek Twitter
Wie is er online?
Er zijn in totaal 7 gebruikers online :: 0 Geregistreerd, 0 verborgen en 7 gasten :: 1 bot

Geen

Het hoogste aantal gelijktijdige online gebruikers is 84. Dit aantal is bereikt op vr 30 maa 2018 - 22:48.
Hotels bij Agoda!

Hotels bij Agoda!
Direct Bevestigd.
Boek Pattaya Hotels
bij Agoda!

Auteursrechten

Creative Commons-Licentie

© 2018 Thailandgek.com

Rechten voorbehouden


Thai Farang huwelijk deel 2 | Thailand Gek Club

Ga naar beneden

Thai Farang huwelijk deel 2 | Thailand Gek Club

Bericht van Else Geraats op wo 31 jul 2013 - 23:42

Natuurlijk bestaan er ook huwelijken tussen farang mannen en bargirls die gelukkig levenslang stand houden, maar dat zijn wel uitzonderingen. De vooruitzichten voor huwelijken met een "gewone" vrouw zijn beter, omdat financiële overwegingen hierbij een veel kleinere rol spelen.

In de weinige huwelijken tussen farang en "gewone" Thaise vrouwen spelen tal van factoren een rol. Het grote verschil in cultuur dat tussen beide partners bestaat, is niet eenvoudig te overbruggen en vereist een geweldig inlevingsvermogen. Een van de belangrijkste aspecten waar een farang vertrouwd mee moet raken, is het feit dat hij niet alleen een vrouw trouwt, maar ook haar familie! De Thaise traditie schrijft voor, dat de man de familie van zijn vrouw levenslang ondersteunt.

Daarvoor moeten vele financiële offers worden gebracht. En die zijn bijzonder pijnlijk, als het zuur verdiende geld in de familiekring wordt "verspild" aan onbenullige zaken, zoals dat zo vaak gebeurt. Daar moet de man op voorbereid zijn, want toch dient hij (financieel) loyaal te zijn. Ook de vrouw moet - zo wil de Thaise traditie het - in goede en in slechte tijden achter haar ouders staan. Ook als ze weet dat het geld, dat ze stuurt, vliegensvlug in het niets verdwijnt. De ideale Thaise vrouw is trouwen toegewijd, een goede moeder en huisvrouw - het vanouds bekende rollenpatroon dus. Dit ideaal wordt, met variaties van geval tot geval, goed of minder goed tot werkelijkheid.

Waar blijven nu de huwelijken tussen farang vrouw en Thaise man?

Daar over kunnen we veel korter zijn. De reden: slechts zeer weinig westerse vrouwen trouwen met een Thaise man, omdat zijn vanzelfsprekende eigenliefde hem bij vrouwen uit het westen niet bepaald populair maakt. Oppervlakkig gezien is de Thaise man prettig in de omgang, hoffelijk en bijna vrouwelijk zacht - daaronder gaat echter een zeer grote mate van machisme schuil. De rechten die hij voor zichzelf opeist, gunt hij in de meeste gevallen zijn vrouw niet.

Thaise mannen zijn niet bepaald beroemd om hun echtelijke trouw, hun vrouwen echter behoren trouwen toegewijd te zijn. De man gaat graag uit met vrienden, maar als zijn vrouw hetzelfde zou doen, zou ze zeker een familieruzie veroorzaken. Thaise mannen lijken vaak verwende, egoïstische wezens, die van zichzelf vinden - nee, zeker weten -, dat ze de kroon op de schepping zijn. Met deze instelling hebben ze bij de meeste westerse vrouwen geen goede vooruitzichten. Als er toch een relatie zou ontstaan, zou de man enorme problemen hebben met de eisen en de directe manier van doen van zijn "geëmancipeerde" vrouw, ook op seksueel gebied.

Thaise vrouwen spelen in de seksuele relatie altijd een passieve rol. Als zij de meest actieve van de twee zou zijn, zou spoedig de verdenking kunnen opkomen, dat ze "een slecht type" is, dat wil zeggen, iemand met veel ervaring op dit gebied. Thaise mannen doen hun ervaring weliswaar vroeg en in ruime mate op, hun vrouw wensen ze dat niet toe te staan. Als de vrouw te actief en veeleisend is, zal de Thaise man weinig meer van een macho hebben en de schrik van zijn leven krijgen. Waarschijnlijk zal hij de relatie verbreken en liever op zoek gaan naar een vrouw, die als het kan veel jonger is dan hij en die zich op traditionele wijze laat "veroveren". Slechts weinig westerse vrouwen hebben zich bij de "polygame neigingen" van hun Thaise man - meer direct noemt men dat "ontrouw" - kunnen neerleggen.

Thaise vrouwen verwachten maar heel zelden absolute trouw, ze zijn op de hoogte van de casanova-achtige inborst van hun mannen. Bezoeken aan massage salon, bordelen en aan de mia-noi, de bijvrouw, worden meestal geaccepteerd als "sanuk" , die de man toekomt. Zolang de man steeds weer naar zijn vrouw terugkeert en haar en het gezin Financieel verzorgt, is men tevreden. Hoeveel westerse vrouwen zouden zich hierbij kunnen neerleggen? De vrouw heeft "vanzelfsprekend" niet dezelfde vrijheid. Als ze een zelfde gedrag tentoon zou spreiden, wat bij "fatsoenlijke" Thaise vrouwen zo goed als uitgesloten is, dan zou de wereld voor de man in elkaar storten. Hand tastelijkheden zouden dan wellicht het gevolg zijn. "Geëmancipeerde" Thaise mannen, dus diegenen die hun vrouwen precies dezelfde vrijheden en rechten zouden geven als zij zelf hebben, zijn zeer grote uitzonderingen. Hier ligt nog een groot arbeidsterrein braak voor de tot nu toe zwakke Thaise vrouwenbeweging. Thai zijn echter door hun opvoeding geen mensen, die snel op de barricaden gaan en de vrouwen al helemaal niet. Vrouwen behoren mooi te zijn en later, als de schoonheid ten prooi is gevallen aan het natuurlijke proces van veroudering, op zijn minst goede huisvrouwen en moeders.

Zelfstandigheid wordt minder op prijs gesteld, hoogstens als het erom gaat het gezin met een of ander baantje (bijvoorbeeld voedsel op straat verkopen) wat extra geld te bezorgen. Intelligentie is verder niet zo belangrijk; maar het is wel de basis voor het vragen naar het waarom van het rollenpatroon en hoe daar, waar mogelijk, verzet tegen geboden kan worden. Tot slot en besluit nog iets over de taal, die ook altijd een goed beeld geeft van de mentaliteit van een volk: de formele aanduiding voor de "echtgenoot" is saamii, wat van het Sanskritische woord swami voor "heer" en "meester" stamt.

Tags: #Trouwen #Verloofde #Budget #Sinsod #Bruidsschat #Huwelijksreis #Huwelijk #Boeddhisme

Lees ook deel 1


- terug geplaatst bericht -

Grote kans dat je dit ook wil lezen:
 
 1. De Thai vergokt zijn geld
 2. Thaise vrouw in veldslag tegen de mannen
 3. Thai hebben een ander idee over arbeid
 4. De Thaise maîtresse: mia noi
 5. Een Thai doet alles voor geld
 6. Thai sex, bordelen en prositutie
 7. De Thaise prostituée
avatar
Else Geraats

Aantal berichten : 461
Registratiedatum : 28-07-13
Woonplaats : Jomtien

http://feeds.feedburner.com/NewThai

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum