Thailandgek Twitter
Wie is er online?
Er zijn in totaal 6 gebruikers online :: 0 Geregistreerd, 0 verborgen en 6 gasten

Geen

Het hoogste aantal gelijktijdige online gebruikers is 66. Dit aantal is bereikt op vr 5 mei 2017 - 21:11.
Hotels bij Agoda!

Hotels bij Agoda!
Direct Bevestigd.
Boek Pattaya Hotels
bij Agoda!

Auteursrechten

Creative Commons-Licentie

© 2017 Thailandgek.com

Rechten voorbehouden


De gibbon | Thailand Gek Club

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Go down

De gibbon | Thailand Gek Club

Bericht van Else Geraats op do 1 aug 2013 - 0:24

De Gibbon is een geslacht van apen zonder staart, met lange armen en een donker onbehaard gezicht. Er bestaan verschillende soorten, waaronder de withand-gibbon met ofwel een lichte pels en een donker gezicht , of met een bruine pels met een lichte rand rond het gezicht, beiden met witte pels op hun handen. Een andere soort is de gekroonde of gekuifde gibbon.


 Gibbons komen voor in geheel Zuidoost-Azië en verblijven het merendeel van hun leven hoog in de bomen, daar ze op de grond nogal onhandig zijn. Ze leven in kleine familiale groepjes, samengesteld uit een mannetje en wijfje met maximaal vier jong. Ze voeden zich zowel met fruit als insecten en soms zelfs met kleine eekhoorns en vogeltjes die ze naar verluidt, door hun snelheid, in volle vlucht uit de lucht kunnen pikken.


Ze hebben een potentiële levensduur van zo'n 25 jaar. In het Thais chanie genoemd, een woord dat ook minachtend wordt gebruikt voor vrouwen, daar de roep van de gibbon gelijkt op 'phua', het Thaise woord voor echtgenoot, en dus klinkt als een vrouw die haar echtgenoot roept.
avatar
Else Geraats

Aantal berichten : 457
Registratiedatum : 28-07-13
Woonplaats : Jomtien

http://feeds.feedburner.com/NewThai

Terug naar boven Go down

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum