Thailandgek Twitter
Wie is er online?
Er zijn in totaal 5 gebruikers online :: 0 Geregistreerd, 0 verborgen en 5 gasten :: 1 bot

Geen

Het hoogste aantal gelijktijdige online gebruikers is 84. Dit aantal is bereikt op vr 30 maa 2018 - 22:48.
Hotels bij Agoda!

Hotels bij Agoda!
Direct Bevestigd.
Boek Pattaya Hotels
bij Agoda!

Auteursrechten

Creative Commons-Licentie

© 2018 Thailandgek.com

Rechten voorbehouden


De bahtbus in Pattaya | Thailand Gek Club

Ga naar beneden

De bahtbus in Pattaya | Thailand Gek Club

Bericht van Else Geraats op do 1 aug 2013 - 0:51

Songtaew สองแถว

Songtaew is Thais voor 'Twee rijen'. Een pick-up truck met twee rijen zitjes of zitbanken achterin een overdekte laadbak. Ze rijden doorgaans zoals een bus op een vaste route en voor een vastgesteld tarief, maar kunnen ook individueel worden ingehuurd zoals een gewone taxi. Ze bestaan in verschillende groottes en worden vaker aangetroffen buiten Bangkok. Aan de terminus of bij populaire stopplaatsen wacht de chauffeur meestal op voldoende klanten vooraleer weer verder te rijden. Wanneer alle zitplaatsen bezet zijn hangen de passagiers gewoonlijk aan de achterkant of zetten zich neer op het dak.In Pattaya worden de Songtaew vaak bahtbussen genoemd in Pattaya, handig steek je hand op en spring erin, mits je weet hoe het werkt anders betaal je al snel te veel.Druk op de bel als je er weer uit wilt. Maar er zijn ook vaste opstapplaatsen in Pattaya.

Route

De bahtbus rijd tegen de klok in op de Beach Road en staan vaak stil bij de grote hotels, ze rijden richting Walkingsstreet, en dan slaan ze linksaf.( Rechts af is een opstap plaats voor een bahtbus naar Jomtien, ze staan op de hoek naast de school ) De bahtbus rijd een flink stuk over de Second Road. Vervolgens linksaf naar Beach Road om dit weer te herhalen.

Het tarief van de bahtbus

Een bahtbus is een handige en  goedkope manier van reizen in Pattaya. Het officiële tarief is 10 baht per persoon. Thais betalen een flink stuk minder, 5 baht. Maar ritje naar Naklua of Jomtien kost altijd 10 baht ook voor de Thai. En een Prive bahtbus kost 100 bath, dan stopt hij nergens en rijd snel zonder overige passagiers door.Nooit aan de chauffeur vragen voor je instapt wat het gaat kosten, dan vraagt veel meer dan gebruikelijk .Zorg altijd dat je kleingeld je hebt, de chauffeur kan vaak niet wisselen ( zegt hij )
Vaak zit er een Thaise dame naast de chauffeur, dat is gewoon zijn vrouw voor de gezelligheid.
avatar
Else Geraats

Aantal berichten : 461
Registratiedatum : 28-07-13
Woonplaats : Jomtien

http://feeds.feedburner.com/NewThai

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum