Thailandgek Twitter
Wie is er online?
Er zijn in totaal 3 gebruikers online :: 0 Geregistreerd, 0 verborgen en 3 gasten :: 1 bot

Geen

Het hoogste aantal gelijktijdige online gebruikers is 84. Dit aantal is bereikt op vr 30 maa 2018 - 22:48.
Hotels bij Agoda!

Hotels bij Agoda!
Direct Bevestigd.
Boek Pattaya Hotels
bij Agoda!

Auteursrechten

Creative Commons-Licentie

© 2018 Thailandgek.com

Rechten voorbehouden


De Hmong hilltribe | Thailand Gek Club

Ga naar beneden

De Hmong hilltribe | Thailand Gek Club

Bericht van Else Geraats op do 1 aug 2013 - 13:27

De Hmong zijn een bergvolk in Noord-Thailand met oorspronkelijke bakermat Tibet of Mongolië, en waarvan er heden nog ongeveer 5 miljoen in China wonen, waar ze zich zo'n 3 à 4.000 jaar geleden vestigden. Door de Thai Maew (Miao) genoemd. Hun religie is een mengeling van een geloof in demonen en geesten, met een verering van de geesten van voorouders, vermengd met taoïsme. Ze behoren tot de Sino-Tibetaanse taalgroep van de familie Miao-Yao-Pateng, met diverse dialecten en vestigden zich meer dan een eeuw geleden in Thailand via Laos. Vandaag zijn ze zo'n 90.000 talrijk, met de Blauwe Hmong meer in het Westen, en de Hmong Doew (Witte Hmong) meer in het Oosten van Noord-Thailand.

Klederdracht

De Hmong zijn in vele opzichten vergelijkbaar met de Yao of Iu Mien. De Blauwe Hmong noemen zichzelf Hmong Njua, wat eigenlijk 'Groene' Hmong betekent. De vrouwen van de Blauwe Hmong dragen een zwart jasje van katoen, en zwarte beenwindsels onder een plooirok van gebatikte stof op knielengte. Hun zwarte vesten hebben een kleurrijk geborduurde kraag. Ze dragen hun haar in een knot.

Witte Hmong dragen een zwarte broek met een lange schort, voor en achter, die rond de heup met een rood-roze of oranje stoffen doek onder een zilveren riem wordt opgehouden. Ze dragen hun haar in een knot, of bedekken het hoofd met een geborduurd cilindervormig hoedje. Aan de achterkant van hun kraag zit een gekleurde, rechthoekige lap. De Hmong jongens en mannen dragen een kort zwart heupjasje met een dubbele sluiting, waarvan de buitenste gewoonlijk een grote, kleurrijk geborduurde flap is.


 
De bergstammen in Thailand
 
 1. De Hmong hilltribe
 2. De Yao hilltribe
 3. De Lisu hilltribe
 4. De Lahu hilltribe
 5. De Karen hilltribe
 6. De Akha hilltribe
avatar
Else Geraats

Aantal berichten : 461
Registratiedatum : 28-07-13
Woonplaats : Jomtien

http://feeds.feedburner.com/NewThai

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum