Thailandgek Twitter
Wie is er online?
Er zijn in totaal 7 gebruikers online :: 0 Geregistreerd, 0 verborgen en 7 gasten :: 2 bots

Geen

Het hoogste aantal gelijktijdige online gebruikers is 84. Dit aantal is bereikt op vr 30 maa 2018 - 22:48.
Hotels bij Agoda!

Hotels bij Agoda!
Direct Bevestigd.
Boek Pattaya Hotels
bij Agoda!

Auteursrechten

Creative Commons-Licentie

© 2018 Thailandgek.com

Rechten voorbehouden


Stichting Op-Stap | Thailand Gek Club

Ga naar beneden

Stichting Op-Stap | Thailand Gek Club

Bericht van khunrob op vr 2 aug 2013 - 0:45

In de zomer herhaling: "Stichting Op-Stap", HELP JE ONS HELPEN? Hanneke / Hanne Readbergen ( deze stichting bestaat al heel lang niet meer! )  - Wilma en Rob, Henk en Joan de schoonouders (R.I.P) van mijn dochter hadden een aantal jaren een financieel Akha adoptie meisje -

Leo Alting von Geusau ( r.i.p), een Nederlander getrouwd met een Akha was de grondlegger van Abu . In 1981 trouwt hij met Deuleu Dzoebaw, een Akha. Sindsdien heeft hij zich ingezet voor de rechten van dit volk en de studie van hun traditie

Helpt hulp?

Sinds 1985 ben ik betrokken bij kleinschalige projecten in het noorden, noordoosten midden en zuiden van Thailand. Mijn bezigheden lagen op het vlak van de "eerlijke" handel en met eigen ogen heb ik gezien dat een beetje hulp veel uit kan maken en dus help!!!

Abu-project.

In 1895 is in Mae Suai (Chiang Rai provincie) dit project gestart.Het speelde in op de behoefte aan scholingsmogelijkheden voor gemotiveerde, leergierige tienermeisjes uit de bergen van Noord-Thailand. Het project bood aanvankelijk kansen aan 10 Akha-meisjes, maar vanaf het begin is de belangstelling bij de doelgroep groter geweest dan de mogelijkheden. Dit zowel wat betreft de capaciteit van het internaat als de ter beschikking zijnde financiële middelen.Nu wonen er 25 meisjes die allen afkomstig zijn uit zeer arme families. Hun ouders kunnen met de grootste moeite de eigen bijdrage van 2000 Bath per jaar betalen.Soms lukt ze dit helemaal niet....Alle meisjes hadden op de basisschool goede leerresultaten. Ze hebben door dit project de kans zich verder te scholen en kunnen na het voortgezet onderwijs een vakopleiding volgen.

Het internaat

Omdat de school voor voortgezet onderwijs in Mae Suai is, bevindt zich daar ook het huidige internaat.Dat bestaat uit twee houten paalwoningen,  waar de meisjes in slapen en hun huiswerk maken en twee rieten hutten,  resp.  keuken en kantoor.Het zier er pittoresk uit. maar is uiterst brandgevaarlijk! Toch is het noodzakelijk dat de meisjes in het internaat verblijven. De afstand van de bergdorpen naar Mae Suai is te ver om dagelijks heen en weer te reizen en bovendien zijn de onverharde wegen daar in zeer slechte conditie: modderpoelen in de regentijd en heel stoffig als het droog is.Per maand is er minimaal 25.000 Baht nodig (f. 1700,00,--) om 25 meisjes een toekomst te kunnen bieden.

Stichting op-stap

In Nederland is nu een stichting in het leven geroepen, die in eerste plaats wil zorgen voor de aankoop van grond en de bouw van een ruimer en solide internaat voor de ca.  50 meisjes van verschillende bergstammen. Het managen van het internaat en het levensonderhoud van de meisjes moet ook gesubsidieerd worden. De nieuwe organisatie zet zich  als "Stichting op-stap" in voor het weven van fondsen voor dit project. Wij hopen zo een maatschappelijk "opstapje" te maken voor deze meisjes.Het bestuur bestaat uit "gewone" mensen, die graag een beetje willen helpen!

Hoe help jij?

Voor een nieuw internaat zijn donaties, legaten, eenmalige acties en/of schenkingen nodig.
Verder streven wij er naar financiële adoptie voor ieder van de meisjes, waarbij we denken aan een maandelijkse donatie van f. 50,--.Dit hoeft natuurlijk geen echt stel ouders te zijn: een groepje mensen, dat maandelijks een bijdrage levert is ook uiterst welkom! 98% procent van alle donaties wordt naar Thailand overgemaakt en giften zijn aftrekbaar voor de belasting!Henk en Joan met hun Mali!

Tags: #Joan #Henk #stichting
 
De bergstammen in Thailand
 
 1. De Hmong hilltribe
 2. De Yao hilltribe
 3. De Lisu hilltribe
 4. De Lahu hilltribe
 5. De Karen hilltribe
 6. De Akha hilltribe

_________________

"Reis met een glimlach, deel u ervaring"

Boek nu via  de Thailand Gek Club de mooiste hotels in Thailand met hoge kortingen. In samenwerking met Agoda bieden wij U de goedkoopste hotels van Thailand aan.

avatar
khunrob
Admin

Aantal berichten : 2047
Registratiedatum : 24-07-13
Leeftijd : 62

http://khunrob.blogspot.nl

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum