Thailandgek Twitter
Wie is er online?
Er zijn in totaal 8 gebruikers online :: 0 Geregistreerd, 0 verborgen en 8 gasten :: 1 bot

Geen

Het hoogste aantal gelijktijdige online gebruikers is 66. Dit aantal is bereikt op vr 5 mei 2017 - 21:11.
Goedkope hotels: betalen met iDEAL is mogelijk

Trefwoorden

Auteursrechten

Creative Commons-Licentie

© 2017 Thailandgek.com

Rechten voorbehouden


Eten we Thais met de kerst dagen?

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Go down

Eten we Thais met de kerst dagen?

Bericht van khunrob op vr 2 aug 2013 - 20:18

Wat eten we met de #kerstmis gerecht suggestie.

Hoe heet het?

Pekingeend, Peking Duck of Bangkok Duck prijs: ongeveer €8 bij Toko of groothandel

Wat is het?

Reeds voorgegaarde en gemarineerde stukken eend, die verpakt geëvacueerd te vinden is in de diepvries. De eend hoeft alleen maar in de oven te worden verwarmd om een knapperig korstje te krijgen. Er zitten twee stukken eend in een verpakking zonder botjes

Hoe te gebruiken?

Ontdooi de eend in de verpakking, leg de twee stukken in een koekenpan, en bak ze gedurende ongeveer 10 minuten in wat zoetzure saus  Als je een oven hebt, stop hem daar zo'n 30 minuten in, dan word hij knapperig, ik gebruikte een pan.Snijd de eend in mooi plakken en tussen de eend schijfjes citroen stoppen.
Roerbak in een wok , als je wilt nog wat asperges en winterwortel up to you.

Tod Man Pla - Thaise viskoekjes of Fish Cake

Maak ze zelf of koop in de diepvries (toko)  en warm ze op door de zak in heet water te leggen

Maken: ca. 15 stuks

300 gr. Witte visfilets
2 theel. Rode currypasta bv Albert Heijn wat die is zacht.
1 eetl. Vissaus
2 eetl. Maïzena
1 losgeklopt ei
1 theel. Rode peper fijngesnipperd
2 theel. Bosuitjes, fijngesnipperd
½ kop kousenband of sperzieboontjes gesneden
½ cm gemberwortel fijn geraspt
1 teen knoflook fijngesnipperd
½ stengel citroengras fijngesnipperd
1 eetl. Verse koriander
3 lime leaves, citroenblad

Doe de visfilets in een blender tot het smeuïg is.Voeg de currypasta, vissaus, maïzena en ei toe en mix. Voeg de andere ingrediënten er aan toe, behalve de lime leavesWrijf je handen in met olie en maak er platte kleine koekjes van. Van de lime leaves, harde stammetjes eruit scheuren en in kleine reepjes snijden en bovenop het koekje drukken. Bak ze in een pan met olie en laat ze uitlekken op keukenpapiertje kan er ook een grote cake mee bakken en ze naderhand in stukken snijden. Serveer met chili en komkommer salade

2 eetl. Suiker
2 eetl. Water
2 eetl. Vissaus
2 eetl. Limoensap
½ kop komkommerschijfjes
2 eetl. sjalotjes in ringetjes
1 rode peper gesnipperd

Roer de suiker met het water, vissaus en limoensap tot die is opgelost. Doe de komkommer, sjalot en chili erbij. Als je de saus dikker maakt kun je er ook een lepeltje van op elk koekje leggen met serveren. Je kunt ze van te voren bakken en in de oven weer opwarmen. Leg ze op je mooiste schaal of bord, of doe apart en koop diepvries bananenblad en leg het op een blad die je uitknipt als een serveerblaadje.

Thaise Satésaus

We nemen de snelle makkelijke manier
1 eetlepel rode currypasta
1 eetlepel vissaus
2 eetlepels limoensap
1 eetlepel zoetstof  ( we denken aan de lijn)
Flinke scheut kokosmelk uit blik.......#kerstmis

Bereiden:

Steelpan heet maken, vervolgens wat olie erin en een eetlepel rode currypasta (A.H)
Even lekker roeren en vervolgens de zak kant en klare Suzi Wan er in.
De rest er bij doen en roeren maar.Als je de saus over de saté doet, strooi er dan wat gevriesdroogde uitje over.

Alles is kinderlijk eenvoudig. onder: Gavin is bezig met  de Tod Man Pla en Saté op een bananenblad.


Lees ook: Wat eten we op oudejaars avond?


Laatst aangepast door khunrob op za 13 dec 2014 - 4:54; in totaal 2 keer bewerkt
avatar
khunrob
Admin

Aantal berichten : 1781
Registratiedatum : 24-07-13
Leeftijd : 61

http://khunrob.blogspot.nl

Terug naar boven Go down

Re: Eten we Thais met de kerst dagen?

Bericht van Else Geraats op zo 8 dec 2013 - 20:44

Wat ik ga eten met de kerst weet ik nog niet, wel weet ik dat ik - mijn traditie - een kerstster in huis haal. En de #kerstman ?

Kerstroos - kerstster

Het is  een tot drie meters hoge giftige sierstruik die in Thailand bloeit van oktober tot februari. Eveneens gekend onder de wetenschappelijke benaming euphorbia pulcherrima en in het Thais als dok krismas.


 1. Kees Braat bakt oliebollen in Thailand
 2.Kerst muts Nick Breeker in Thailand
avatar
Else Geraats

Aantal berichten : 439
Registratiedatum : 28-07-13
Woonplaats : Jomtien

http://feeds.feedburner.com/NewThai

Terug naar boven Go down

Re: Eten we Thais met de kerst dagen?

Bericht van khunrob op zo 14 dec 2014 - 16:53

Ik zag net Kerstmannen in Amsterdam Noord, daar word je weer wat vrolijk van.

_________________

"Reis met een glimlach, deel u ervaring"

Boek nu via  de Thailand Gek Club de mooiste hotels in Thailand met hoge kortingen. In samenwerking met Agoda bieden wij U de goedkoopste hotels van Thailand aan.

avatar
khunrob
Admin

Aantal berichten : 1781
Registratiedatum : 24-07-13
Leeftijd : 61

http://khunrob.blogspot.nl

Terug naar boven Go down

Re: Eten we Thais met de kerst dagen?

Bericht van Emthij op wo 17 dec 2014 - 23:15

Zojuist nog het "JC filmpje" van Kees gekeken. Erg leuk. Blijft bijzonder om Kerst of oud & nieuw in de tropen te vieren. Heb het zelf meegemaakt tijdens onze huwelijksreis naar India (1997-98).
avatar
Emthij

Aantal berichten : 76
Registratiedatum : 28-07-13
Leeftijd : 47
Woonplaats : Dronten

http://wezenberg.waarbenjij.nu/

Terug naar boven Go down

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum