Thailandgek Twitter
Wie is er online?
Er zijn in totaal 9 gebruikers online :: 0 Geregistreerd, 0 verborgen en 9 gasten :: 2 bots

Geen

Het hoogste aantal gelijktijdige online gebruikers is 84. Dit aantal is bereikt op vr 30 maa 2018 - 22:48.
Hotels bij Agoda!

Hotels bij Agoda!
Direct Bevestigd.
Boek Pattaya Hotels
bij Agoda!

Auteursrechten

Creative Commons-Licentie

© 2018 Thailandgek.com

Rechten voorbehouden


Nong Khai Naga Fireball festival | Thailand Gek Club

Ga naar beneden

Nong Khai Naga Fireball festival | Thailand Gek Club

Bericht van Else Geraats op zo 4 aug 2013 - 23:06

Naga Vuurballen: Wie naar  Thailand en Laos trekt, zal dit fenomeen tussen 26 en 27 oktober kunnen waarnemen "tussen 6 en 9 uur 's-avonds, tijdens de vollemaannacht van de elfde maanmaand." Vanuit de diepte van de Mekong stijgen dan vuurballen omhoog, "zonder rook, zonder geur, en zonder geluid." Duizenden toeristen en deelnemers aan de ceremoniën hebben het al gezien. Dit fenomeen wordt al duizenden jaren waargenomen, en de Thai uit het noorden van het land zijn er van overtuigd dat dit het werk van de Naga is, de slang- of drakenkoning die zich schuil houdt in de noordelijke regionen van de Mekong.

Vreemde vuurballen

In een nieuw rapport, opgesteld door twintig wetenschappers, staat dat de vreemde vuurballen die dan verschijnen veroorzaakt kunnen worden door gassen die via een complex biologisch proces vrijkomen. Geoloog Prinya Putthapiban van de Universiteit van Mahidol zegt dat "alle wetenschappelijke elementen die essentieel zijn om het fenomeen te veroorzaken" aanwezig zijn. Onderzoek heeft aangetoond dat er methaan en fosfine zijn aangetroffen in stroompjes nabij de Mekong rivier. De grond in de rivierbedding is rijk aan de substanties.

De plaatselijke bevolking gelooft dat het een bovennatuurlijk fenomeen is. De mythe zegt dat de draak Naga in de rivier woont, en tijdens die nacht vuurballen de lucht in blaast. Teamleider Saskit Tridech van ministerie van Wetenschap zegt: "We zijn bijna 100% zeker dat het een natuurlijk fenomeen.

Thailand het  land van de naga's, mythologische serpenten die al in het oude India werden vereerd. Waarschijnlijk zijn de monsters met het hindoeïsme en boeddhisme in Zuidoost- Azië beland en vonden er een goede voedingsbodem.  Naga's bewonen de onderaardse wereld, bewaken waterbronnen en zorgen voor regen en vruchtbaarheid. De Nederlandse geleerde Hendrik Kern stelde een eeuw geleden dat het watergeesten zijn, een soort gepersonifieerde natuurkrachten: de regenwolken sturen bliksemflitsen de serpenten van de hemel naar de meren en waterpoelen op aarde waar ze met echte slangen worden verward
.
Van nature zijn de monsters niet kwaadaardig, maar worden ze geprovoceerd, dan kunnen ze met watervloeden en andere rampspoed meedogenloos toeslaan. Van India tot de Filippijnen duiken ze op in mythen en legenden, maar nergens zijn ze zo nadrukkelijk aanwezig als aan de Mekong.

Volgens één mythe was het Phya Si Satta Nak, de koning van de nagas, die deMekong had gegraven vanaf Yunnan aan de Zuid-Chinese Zee. Hij schiep ook de stroomversnellingen en de omliggende bergen met hun grotten en stichtte steden en de rivier, zoals het legendarische Yonok  dat later door die zelfde naga koning weer van de bodem werd gevaagd. . Andere mythen vermelden dat hij ook de zijrivieren van de Mekong heeft gegraven, zoals de Mun en de Chi. Dan zijn er nog myten die het graven van de Mekong door de naga koning in verband brengen met de komst van de eerste pla buek uit zee.

In Noordoost-Thailand meent men dat de naga-monsters zich chuilhouden in onderaardse tunnels die met de Mekong zijn verbonden.  Naga's domineren de mythen over de oorsprong van dehmers en Lao's. Volgens één zo'n verhaal was een jonge vrouw tijdens het zwemmen in een meer tegen een boomstam gestoten, zo veronderstelde zij tenminste. Later baarde zij een zoon en claimde de naga-koning de vader van het kind te zijn. De jongen werd de eider van een volk dat naar Laos trok, de voorouders van de huidige Lao's. Vanwege hun vermeende afstamming van de naga-koning tatoeëren Lao-rnannen hun rug en armen nog met naga-figuren.

Behalve regen en vruchtbaarheid brengen de naga's van de Mekong regelmatig onheil. Al in de negentiende eeuw werd gerapporteerd: Het rivierserpent leeft alleen bij stroomversnellingen en is zestien meter lang en een halve meter dik. Als een man verdrinkt bijt hij een pluk hoofdhaar af, trekt de tanden uit en zuigt het bloedop. Wanneer een lichaam zo toegetakeld in de rivier wordt teruggevonden, weet men dat het ten prooi is gevallen aan de nguok, of wel het rivierserpent.

Op het einde van het droge seizoen vuren inwoners van Isaan zelfgemaakte raketten de lucht in om de naga's waker te maken, zodat er terug regen valt voor hun gewassen.Thailand het land van de naga | Thailand Gek Club
avatar
Else Geraats

Aantal berichten : 461
Registratiedatum : 28-07-13
Woonplaats : Jomtien

http://feeds.feedburner.com/NewThai

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Nong Khai Naga Fireball festival | Thailand Gek Club

Bericht van Else Geraats op di 25 jul 2017 - 10:16

Je hebt video's en je hebt VIDEO'S de maker van deze VIDEO kan er wat van.

_________________
อย่า ผลัด วัน ประกัน พรุ่ง jà phlàk wan prakan phrôeng Stel niet uit tot morgen wat je vandaag kunt doen.
avatar
Else Geraats

Aantal berichten : 461
Registratiedatum : 28-07-13
Woonplaats : Jomtien

http://feeds.feedburner.com/NewThai

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum