Thailandgek Twitter
Wie is er online?
Er zijn in totaal 5 gebruikers online :: 0 Geregistreerd, 0 verborgen en 5 gasten :: 1 bot

Geen

Het hoogste aantal gelijktijdige online gebruikers is 84. Dit aantal is bereikt op vr 30 maa 2018 - 22:48.
Hotels bij Agoda!

Hotels bij Agoda!
Direct Bevestigd.
Boek Pattaya Hotels
bij Agoda!

Auteursrechten

Creative Commons-Licentie

© 2018 Thailandgek.com

Rechten voorbehouden


Festival van het Duikende Boeddhabeeld | Thailand Gek Club

Ga naar beneden

Festival van het Duikende Boeddhabeeld | Thailand Gek Club

Bericht van Else Geraats op zo 4 aug 2013 - 23:10

Jaarlijks evenement in de provincie Phetchabun, op de 15de dag van de afnemende maan in de 10de maanmaand, en waarin het oude en zeer gerespecteerde Phra Phutta Maha Dhamma Racha-boeddhabeeld van Phetchabun, naar de Pasak-rivier wordt gedracht om er, als bij het nemen van een ritueel bad, te worden ondergedompeld in het water.

Het beeld werd zo'n vierhonderd jaar geleden gevonden in de Pasak-rivier door een groepje landbouwers en werd vervolgens ondergebracht in Wat Trai Phum. Volgens een legende verdween het Boeddhabeeld tot tweemaal toe uit de tempel en werd nadien telkens in het water teruggevonden.

Er werd gezegd dat het Boeddhabeeld uit zichzelf uit de tempel was gegaan en gaan ronddolen. Sindsdien organiseert de lokale bevolking jaarlijks het Um Phra Dam Nahm Festival, waarin zij het beeld door de stad dragen en het onder een tent plaatsen bij Wat Trai Phum, zodat boeddhistische gelovigen er hun respect kunnen komen betuigen door er bladgoud op aan te brengen. 's Avonds wordt er gebeden en nadien zijn er allerlei vormen van vermaak. De volgende ochtend wordt het beeld overgebracht naar de Pasak-rivier, waar het door de lokale gouverneur in een ritueel wordt ondergedompeld, terwijl er traditionele dansen worden opgevoerd ten teken van respect.

Na de ceremonie wordt het water in de rivier als heilig beschouwd en gaan de mensen erin om te zwemmen terwijl sommigen er wat van mee naar huis nemen. Het Phra Phutta Maha Dhamma Racha-boeddhabeeld wordt vervolgens terug naar de tempel gebracht, waar het blijft staan om de noodzakelijke seizoenregens te verzekeren.
 
avatar
Else Geraats

Aantal berichten : 461
Registratiedatum : 28-07-13
Woonplaats : Jomtien

http://feeds.feedburner.com/NewThai

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum