Laatste onderwerpen
» Neem een modderbad in Mae Hong Son
van khunrob Vandaag om 18:49

» Jan Dara DVD
van flowerMARCet Vandaag om 13:14

» Chocolate (2008)
van flowerMARCet Vandaag om 13:12

» The Bodyguard
van flowerMARCet Vandaag om 13:09

» Heartbound vanaf 13 december in filmtheaters te zien
van khunrob Vandaag om 9:34

» Kriengsak Pengphinit gedood door een barred long tom vis
van lodewijk Kuis Vandaag om 9:20

» Beautiful Boxer
van flowerMARCet Gisteren om 18:20

» Flatfoot in Hongkong
van flowerMARCet Gisteren om 18:17

Thailandgek Twitter
Wie is er online?
Er zijn in totaal 5 gebruikers online :: 0 Geregistreerd, 0 verborgen en 5 gasten :: 2 bots

Geen

Het hoogste aantal gelijktijdige online gebruikers is 84. Dit aantal is bereikt op vr 30 maa 2018 - 22:48.
Hotels bij Agoda!

Hotels bij Agoda!
Direct Bevestigd.
Boek Pattaya Hotels
bij Agoda!

Auteursrechten

Creative Commons-Licentie

© 2018 Thailandgek.com

Rechten voorbehouden


Hitler boog alleen voor de Thaise koning

Ga naar beneden

Hitler boog alleen voor de Thaise koning

Bericht van Else Geraats op wo 2 okt 2013 - 20:11

Adolf Hitler boog voor niemand, maar wel voor de Thaise koning Rama VII ? De meest bijzondere foto die ik ooit heb gezien. Tijdens de periode 1933-1945 was de Hitler groet verplicht.

Rama VII
Kroontitel van Prajadhipok, de zevende koning van de Chakri-dynastie, die in 1925 wijlen koning Wachirawut opvolgde. Tijdens zijn bewind kwam een einde aan de absolute monarchie. Door de enorme bres die zijn voorganger in de schatkist had geslagen raakte de economie steeds verder in het slop. Deze impasse in combinatie met het bestaan van een oligarchisch systeem leidde uiteindelijk tot de staatsgreep van 1932 waarna de constitutionele monarchie werd ingevoerd. Ten tijde van de coup d'état was Rama VII ijverig in de weer geweest met de voorbereiding van een constitutie maar hij ondertekende ondanks op 10 december 1932 de grondwet die een einde maakte aan meer dan zevenhonderd jaar van absolute monarchie. Hij abdiceerde in 1935. In Thailand gekend onder de naam Pokklao.

Op 2 maart 1935 trad koning Prajadhipok koning Rama VII  af ten gunste van zijn neef, prins Ananda Mahidol (Rama VIII).  Hij ging naar Engeland om daar verder te leven, en overleed aldaar op 30 mei 1941. 

Hier is Rama VII te zien  als hoge gast van de Queen mother van Engeland , op de achtergrond het Abbey House Hotel.


Zandvoort maakte al in 1948 kennis met Thailand.

Prins Bira -Birabongse Bha- nutej Bhanubandh, geboren op 15 juli 1914 in Bangkok, was lid van de Koninklijke familie van Siam en een kleinzoon van koning Mongkut. In 1927 -op 13-jarige leeftijd- werd Prins Bira naar Engeland gestuurd om te gaan studeren aan het beroemde Eton College. Door de onzekere omstandigheden in Siam besloot de prins in Engeland te blijven en aan de Cambridge Universiteit te gaan studeren. Tijdens zijn studie kwam de prins in aanraking met de autosport. Prins Chula Chakrabongse, een neef van Prins Bira, was eigenaar van een racing team met de naam White Mouse en kocht een ERA R2B "Romulus" 1.5 liter uit 1935 voor de 21e verjaardag van Prins Bira.

Het team scoorde goede resultaten met 2 tweede plaatsen in Dieppe (Frankrijk) en tijdens de Grand Prix van Bern (Zwitserland) . In 1936 schafte Prins Chula’s White Mouse team een ERA (English Racing Automobiles) R5B “Remus” 1.5 liter racewagen aan voor Prins Bira en liet de wagen licht blauw spuiten met gele wielen. De prins was een succesvolle coureur tot de tweede wereldoorlog. In die tijd ontmoette hij een Engelse dame en trouwde met haar.

Omdat Thailand (vanaf 1939 de nieuwe naam voor Siam) bezet werd door het Japanse leger besloot Bira in Engeland te blijven en te gaan wonen in een landhuisje in Cornwall. Na de tweede wereldoorlog besloot de 31-jarige prins toch weer te beginnen met autoracen maar veranderde van ERA naar Maserati. Zandvoort wilde graag meedoen met de autoracerij en de toenmalige burgemeester H. van Alphen was er van overtuigd dat een permanent circuit een aanwinst zou zijn voor de badplaats.

De bouw van het circuit, dat grotendeels is ontworpen door John Hugenholtz, was half 1948 voltooid en op 7 augustus 1948 werd er de eerste “Prijs van Zandvoort” gereden. De race werd gewonnen door de Thaise Prins Bira in een 1.5 Maserati 4CLT.. Prins Bira stopte eind 1954 met autoracen, na het winnen van de Grand Prix van Nieuw Zeeland in een Maserati. Hij trouwde voor de tweede keer en kort daarna keerde hij terug naar Thailand.

 Bron: Nethai E-Magzazine 2006

Schitterende beelden van een 16mm film over de aanleg van het circuit in 1948 en de aller-aller-eerste race over dit nieuwe circuit. We zien o.a. Birabongse Bhanutej Bhanubandh, beter bekend onder de naam Prince Bira

Tags: #Bira #Opmerkelijk #Adolf #Hitler

Related: Bira International Circuit | Thailand Gek Club en Achtung! Chula studenten vieren feest met Hitler

_________________
อย่า ผลัด วัน ประกัน พรุ่ง jà phlàk wan prakan phrôeng Stel niet uit tot morgen wat je vandaag kunt doen.
avatar
Else Geraats

Aantal berichten : 461
Registratiedatum : 28-07-13
Woonplaats : Jomtien

http://feeds.feedburner.com/NewThai

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum